Informació general

Espectacular persecució pel municipi després d'un robatori en un habitatge de Cambrils Badia

Per Redacció

El passat dimarts publicàvem una notícia sobre un robatori amb amenaces en un habitatge de la Llosa ocorregut el passat 2 de novembre. La informació facilitada en un primer moment pels cossos de seguretat no era del tot correcta i posteriorment hem pogut accedir a una descripció dels fets tal i com van succeir, segons els afectats, que també ens han facilitat el text de la denúncia feta a la Guàrdia Civil.

El robatori en realitat va ocórrer en un habitatge de Cambrils Badia. El propietari de la vivenda i un familiar van arribar al seu domicili, entorn les 20.45 hores del passat dijous i van comprovar que algunes de les habitacions estaven regirades i que la caixa forta, d'uns 200 quilograms de pes, havia estat arrencada de l'interior d'un armari de l'habitació del propietari, provocant nombrosos danys materials. També van poder observar que les finestres del balcó estaven obertes i que hi havia diverses torretes trencades, motiu pel qual van deduir que els autors del robatori havien tret la caixa forta a través del balcó, utilitzant possiblement una manta per transportar la caixa. En una primera inspecció a l'exterior des del balcó, no van veure moviment ni la presència de cap sospitós.

Uns minuts després, un amic de la família va arribar al domicili i mentre el propietari li anava explicant els fets, van mirar de nou pel balcó d'una de les habitacions i van veure que al jardí hi havia quatre o cinc persones acotxades, intentant transportar la caixa forta. En veure'ls, els van començar a cridar i aquests van deixar anar la caixa i van fugir del jardí saltant la tanca per sortir al carrer. El familiar del propietari i l'amic de la familia van córrer cap al carrer i van poder veure com tres persones pujaven dalt d'una autocaravana –de color blanc, marca Knaus i amb matrícula HH-C-194– que es trobava estacionada prop del domicili. Dues de les tres persones es van asseure a la part posterior del vehicle, mentre que la tercera es va col·locar al seient de l'acompanyant. En el seient del conductor hi havia una quarta persona que els estava esperant.

Fugida i persecució

L'autocaravana va iniciar una fugida per l'avinguda de la Diputació en direcció a Cambrils a una gran velocitat, seguida pel vehicle delsafectats.Es va iniciar una persecució, i a l'alçada de la rotonda del Club Nàutic, el vehicle va perdre de vista l'autocaravana, que va dirigir-se en direcció a la rambla de Jaume I, mentre que el cotxe va seguir pel passeig marítim. Minuts després, van tornar a trobar-se davant de la rotonda de la plaça de la Constitució, on els van intentar tallar el pas amb el seu vehicle. Un d'ells va baixar del cotxe i es va dirigir fins a l'autocaravana, va colpejar el vidre i va obrir la porta per intentar fer baixar el conductor fora, però no el va poder treure perquè portava el cinturó posat. Tampoc li van poder veure el rostre, perquè aquest es va tapar amb una cortina i una altra persona que estava al seient del costat va treure un objecte embolicat en un drap de l'interior de la guantera. El conductor de l'autocaravana va aconseguir tancar la porta i va continuar la fugida en direcció a la urbanització de la Llosa. Aquests van entrar pel carrer de les Orquídies, van girar pel carrer de Venus i van continuar pel carrer dels Nards, que no tenia sortida.

Quatre persones van baixar de l'interior de l'autocaravana i es van dirigir fins a la tanca metàl·lica que delimita amb la via del tren per saltar-la i fugir corrents. Un dels individus es va dirigir cap al vehicle dels afectatsi els va apuntar amb una pistola. Per por que aquest els disparés, van fer marxa enrere amb el vehicle i van sortir fins a l'entrada de la urbanització, on van esperar una patrulla de la Guàrdia Civil.

Després d'una ràpida batuda, es va poder localitzar l'autocaravana a la carretera N-340, a l'alçada de l'hotel Orly. Es va detenir la conductora del vehicle, identificada com E.D. de 26 anys i d'origen de l'Europa de l'Est. Aquesta va ser detinguda i lliurada als agents de l'equip de la policia judicial de la Guàrdia Civil de Salou. Posteriorment es va continuar fent una intensa batuda per la zona, per tal de localitzar el grup de persones que van escapar-se corrents.

Comenta aquest article