Informació general

Les ONG del municipi participen en el taller "Cultura per la pau" organitzat per l'Àrea de Cooperació

Per Judit Pinazo

Els passats 28 d'octubre i 4 de novembre es va realitzar al Centre Cultural el taller "Cultura per la pau. L'educació en el conflicte, un camí cap a la convivència", una activitat organitzada des de l'Àrea de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament que va comptar amb la participació d'una dotzena de persones, amb l'objectiu de debatre sobre la resolució pacífica de conflictes a diferent escala. Tal i com explica el regidor Salvador Matas, cada any el mes d'octubre s'organitzen unes jornades de formació per a entitats, bàsicament adreçades a les ONG del municipi, però enguany es va decidir fer un taller pràctic que girés entorn la pau.

El taller, que es va realitzar en dos dissabtes amb sessions de quatre hores, van girar entorn la recerca d'una nova cultura per solucionar d'una manera pacífica els conflictes que es produeixen arreu del món. Tant aquells de petita dimensió com els de gran escala, com poden ser les guerres, i quines eines són necessàries per tal de solucionar-los. Segons Matas, "som conscients que molts conflictes són inevitables, però el que sí que es pot canviar és la manera d'abordar-los i de resoldre'ls, i cal fer prevaldre eines que possibilitin resoldre els conflictes sense recórrer a la violència".

El curs el van impartir membres d'UNESCO Catalunya. Des de l'Àrea de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament es valora molt positivament la participació en els tallers i segons Matas està previst repetir l'experiència més endavant.



Comenta aquest article