Informació general

Desconcert i preocupació entre els veïns que ahir van ser desallotjats de l'edifici del carrer de Jacint Verdaguer

Per Judit Pinazo



Tècnics de l'Ajuntament inspeccionant els baixos de l'edifici número 11 del carrer de Jacint Verdaguer, ahir a la tarda
Dimarts al migdia els veïns del número 11 del carrer de Jacint Verdaguer s'assabentaven que havien d'abandonar els seus pisos davant el risc d'esfondrament que presentava l'estructura de l'edifici. Un dia després, i sense encara conèixer amb exactitud quin és el futur que els depara, els veïns es mostraven preocupats i perplexos pel fet que això els hagi passat a ells. De moment, estan a l'espera dels resultats de l'informe que ha de determinar el futur de l'edifici, fins aleshores no poden entrar a casa seva.

És el cas de Josep M. Bargalló, un dels veïns de l'edifici que fa més de 18 anys que vivia en aquest pis i que ahir es mostrava, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, preocupat per la situació en què es troba la seva vivenda i pensant quin serà el desenllaç del problema. Precisament aquest veí va ser el primer en patir les conseqüències del mal estat en què es troba l'edifici, quan fa aproximadament un any va detectar unes petites esquerdes en una paret de càrrega de la seva vivenda. Aleshores havien finalitzat les obres als baixos de l'edifici, unes obres que va fer l'Ajuntament per instal·lar-hi la seu de la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) la UEC. Per adequar el local, es va tirar una paret a terra. Això fa pensar a alguns veïns que l'enderrocament d'aquesta paret podria ser una de les causes del mal estat de l'edifici.

Segons Bargalló, un cop finalitzades les obres van aparèixer les esquerdes en la seva vivenda i va acudir en repetides ocasions a l'Ajuntament per avisar del problema per tal que algun tècnic hi donés un cop d'ull, sense obtenir resposta. Les esquerdes i l'estat de la paret va anar empitjorant amb el pas del temps, fins que finalment el passat dilluns uns tècnics de l'Ajuntament s'hi van desplaçar per fer-hi una inspecció, que, a causa de la gravetat del cas, va acabar amb el desallotjament de tots els veïns de l'immoble. Segons Bargalló si el problema s'hagués detectat abans "no s'hauria arribat a aquesta situació".

De moment, l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament s'ha fet càrrec de l'allotjament dels veïns de l'edifici. La majoria d'ells s'han allotjat a la Fonda El Camí i en principi s'hi quedaran fins dimarts vinent, quan està previst que  es realitzi una reunió amb l'alcalde i els veïns de l'edifici per determinar què s'ha de fer i explicar-los quin és el resultat de l'informe, que podria recomanar la reparació de l'estructura de l'edifici o l'enderrocament.

Bargalló es mostrava preocupat si finalment l'informe recomana l'enderrocament de l'edifici, tot i que està esperançat que l'Ajuntament se'n faci responsable i doni una solució acceptable a tots els veïns "crec que l'Ajuntament no ens deixarà al carrer i complirà amb el seu deure".

Comenta aquest article