Informació general

El Museu d'Història puntualitza algunes dades de la troballa arqueològica del carrer del Cardenal Vidal i Barraquer

Per Redacció



L'arc medieval trobat a la vivenda del número 2 del carrer del Cardenal Vidal i Barraquer
El Museu d'Història de Cambrils, a través del seu director –Gerard Martí– va emetre el passat divendres, un comunicat puntualitzant les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació, arran de la roda de premsa feta per Ignasi Martí en la qual es va presentar la troballa d'un arc medieval en la seva vivenda particular, situada en el número 2 del carrer del Cardenal Vidal i Barraquer.

En el comunicat presentat per Gerard Martí es detallen una sèrie de dades, que segons el Museu d'Història són incorrectes i que havien estat publicades per alguns mitjans de comunicació. En primer lloc, el director del Museu puntualitza que aquesta no és la primera intervenció arqueològica al municipi, ja que des de l'any 1983 es duen a terme excavacions a Cambrils i enguany ja se n'han fet una desena. També s'esmenta que aquesta no és la primera intervenció arqueològica al nucli antic, ja que anteriorment es van realitzar treballs a l'antic hospital l'any 2002, al carrer de les Creus l'any 2005 i enguany a la plaça de l'Església i a la torre del Borràs. El comunicat també diu que és fals que aquesta sigui la primera intervenció arqueològica a càrrec d'una persona o empresa privada a Cambrils ja que anteriorment s'han portat a terme treballs arqueològics al Molí dels Tegells, a la Mineta o a l'entorn de la Llosa a càrrec de privats.

A banda, el comunicat també fa esment de les inversions que l'Ajuntament de Cambrils, a través del Museu d'Història, ha invertit directament des de l'any 2003, una quantitat de 190.163,36 en la recerca i difusió arqueològica al terme de Cambrils. En el mateix comunicat també es fa esment que el nou pla general contempla tots els jaciments catalogats per la Generalitat de Catalunya al municipi de Cambrils, que superen la trentena, des de la Prehistòria fins a l'Edat Mitjana.

Comenta aquest article