Informació general

La Cooperativa Agrícola celebrarà la Festa de l'Oli Nou el proper 10 de desembre

Per Josep Maria Ferrando



L'oli nou ja raja al molí de la Cooperativa Agrícola de Cambrils
El passat dissabte ja es podia comprar a les agrobotigues de la Cooperativa Agrícola de Cambrils oli verge extra d’enguany, elaborat amb les primeres olives entrades al molí d’oli a partir del 2 de novembre. La Cooperativa Agrícola preveu que enguany la collita serà un 40 per cent inferior a de l’any passat, en què es van moldre 3.500 tones d’olives, equivalents a 600.000 litres d’oli. La producció d’olives a la nostra zona és alterna, amb un any de molta producció i un altre de menys producció. De moment, els rendiments són baixos però dintre de la normalitat per les dates en què ens trobem. A mesura que es desenvolupi la campanya els rendiments milloraran progressivament.

Pel que fa a la comercialització, el consell de la DO Siurana al qual pertany la Cooperativa va acordar mantenir els mateixos preus de l’any passat per la venda d’oli envasat. Aquesta forma de comercialització dóna valor afegit a l’oli verge extra.

La Cooperativa de Cambrils va vendre un 50 per cent de la producció d’oli de l’any passat envasat i la resta a l’engròs, però la poca collita d’enguany farà que pràcticament tot l’oli es vengui envasat. Haver rebut el Primer Premi al Millor Oli espanyol en la categoria de fruitats madurs, atorgat pel Ministeri d’Agricultura, ha fet que hagi augmentat de forma important la demanda d’oli cambrilenc.

Festa de l’Oli Nou

Com a novetat per promocionar l’oli cambrilenc, la Cooperativa organitza el proper diumenge 10 de desembre la Festa de l’Oli Nou, esdeveniment que ja fan altres cooperatives i que serveix per donar a conèixer el primer oli de la temporada. Durant el matí hi haurà un esmorzar popular i l’actuació de diversos grups locals de cultura tradicional.

Comenta aquest article