Informació general

L'Ajuntament reclama un major suport de la Generalitat per resoldre el conflicte judicial del Parc Samà

Per Judit Pinazo

L'empresa Med Group va estar present, la setmana passada, en el saló Barcelona Meeting Point, dedicat al sector immobiliari, per presentar els seus últims projectes. Aprofitant l'assistència al saló va parlar també d'un dels seus projectes més polèmics, el del Parc Samà, que preveia la construcció d'un camp de golf i un complex urbanístic de 520 vivendes que tenia previst construir als terrenys del Parc Samà. Med Group va tornar a insistir en les indemnitzacions que, segons diu l'empresa, l'Ajuntament els haurà de pagar per haver paralitzat el projecte. Recordem que des de l'any 2003 l'Ajuntament i Med Group es troben immersos en una batalla judicial, encara per resoldre. L'últim pas en aquest llarg procés es va produir el passat mes de setembre quan l'Ajuntament va apel·lar la sentència del Tribunal Superior de Justícia, emesa el 13 de setembre, en què es desestimava el recurs presentat pel consistori contra la subrogació de competències a la Generalitat pel projecte.

En relació a aquestes declaracions, Benaiges va voler afirmar, ahir, que l'Ajuntament està molt tranquil perquè de manera molt clara sap que no s'han de produir indemnitzacions. Segons Benaiges "en el cas que ens surti tot malament, cosa complicada, només s'hauria d'indemnitzar allò que s'ha fet, és a dir, simplement la planificació".

Poc suport de la Generalitat

En les declaracions d'ahir, Benaiges es va mostrar molt crític amb el ressò mediàtic que alguns mitjans de comunicació han donat sempre a l'empresa Med Group i la seva posició en detriment de la que ha defensat sempre l'Ajuntament: "a Med Group se li ha donat un ressò mediàtic exagerat i des de l'Ajuntament reclamem que la nostra postura es tracti de la mateixa manera".

En aquest sentit, Benaiges creu que tots els agents implicats en  aquesta qüestió "s'ho han de prendre seriosament, començant per la Generalitat de Catalunya". I és que l'alcalde considera que l'actual govern
de la Generalitat de Catalunya, en aquests moments en funcions, no els ha donat el suport necessari. Recordem que  l'any 2003, Med Group va presentar a la Comissió d'Urbanisme de Tarragona la sol·licitud de subrogació del projecte i que la Generalitat va acceptar. En resposta a la sol·licitud de subrogació que Med Group havia presentat a la Comissió d’Urbanisme de Tarragona, l'Ajuntament va aprovar la suspensió de la tramitació del Pla Parcial del Parc Samà i més tard va presentar dos recursos d'alçada al conseller d'Obres Públiques per les subrogacions del Pla Especial i del Pla Parcial, respectivament, sense obtenir resposta.

Segons Benaiges només calia contestar el recurs d'alçada "tot era tan fàcil com això, però el govern de la Generalitat no ha volgut assumir aquesta responsabilitat". En aquest sentit, Benaiges espera que amb la formació del nou govern la sensibilitat respecte aquesta qüestió sigui una altra.

Comenta aquest article