FIRA DEL DISC
La nova tendència a la Fira del Disc: els cd's petits
Onze edicions en sumen ja amb la d'enguany. La plaça de Mossèn Batalla ha estat l'escenari, des del divendres passat i fins ahir, dilluns, de la Fira del Disc, emmarcada en els actes preparatoris de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, com no és novetat. De deu del matí a onze de la nit, el públic va poder remenar vinils, cd',s merchandising, llibres, pòsters i tot allò relacionat amb el món de la música i l'audiovisual. No només es podia comprar i vendre, sinó també intercanviar material. D'aquesta manera, la Fira és una arma de doble tall: s'ha convertit en tot un punt de trobada pels amants del col·leccionisme musical i, a més, recicla la música, perquè allò que un no vol ho pot gaudir un altre.
Un nou èxit en aquesta edició
Àngel Querol, el responsable de FiraDisc, ha valorat aquesta edició a Cambrils d'una forma molt positiva. Tal com ha explicat a revistacambrils.cat, si bé l'any passat els protagonistes eren els vinils (sobretot, per part dels joves), enguany han estat els cd's petits. "Els vinils segueixen sent el que més demana la gent. Els dvd i els cd's estan mig enterrats... Però la novetat d'enguany entre els joves han estat els cd's petits de 45 revolucions. Només hi cap una cançó. Són els que tenien els pares. Em fa molta gràcia perquè el que fèiem nosaltres als anys 60 i 70 ho fan ara els nens de 15 i 16 anys. Demanen singles dels Beatles, dels Rolling, dels Diablos, de Fórmula Quinta... Ho posen en àlbums i s'ho emporten a les seves festes".
Querol ha explicat també que el dia més fort va ser divendres. "És quan vénen els col·leccionistes, perquè volen trobar aquell disc concret remenant. Dissabte i diumenge ve més gent de carrer. Com que hi ha molta gent que viatja, que ve de Saragossa, de Madrid, del País Basc... compren cd's perquè així el viatge els resulta més agradable".
En conclusió, "ha estat una fira fantàstica. Hi hagut 7 parades, comptant que 1 ha estat baixa. Aquest any hi ha hagut un francès. La Fira ja és internacional", diu Querol.
Portar el col·leccionisme musical als pobles catalans
La Fira del Disc existeix gràcies a una colla de col·leccionistes que es reuneixen els caps de setmana per vendre o canviar material musical i audiovisual amb altres col·leccionistes que no poden anar a les grans fires, tal com expliquen en el seu web. És a dir, ha nascut per posar les fires de col·leccionisme musiucal a qualsevol poble o ciutat de Catalunya -en festes majors, activitats musicals, etc.-. Aquest grup de col·leccionistes, que es fa anomenar FiraDisc, ja ha tombat per Granollers, Lleida, Barcelona, Terrassa, Manresa, Sabadell, Berga... i, per descomptat, Cambrils.