Informació general

Mercè Dalmau s'incorpora com a regidora de CiU a l'Ajuntament i Enric Sirvent formalitza el seu pas als no adscrits

Per Judit Pinazo



Mercè Dalmau va prometre el seu càrrec com a regidora, ahir al vespre en el plenari municipal
Ahir al vespre es va celebrar en sessió extraordinària el plenari municipal del mes d'octubre. De tots els punts que van passar pel ple, un total de 24, destaquen la incorporació de la regidora convergent Mercè Dalmau, en substitució de Joan Serra, que va retirar-se de la política aquest passat mes d'octubre. En el ple d'ahir Dalmau va prometre el seu càrrec com a regidora en una sessió en què el públic va ser força nombrós, i entre ells dos diputats provincials de CiU, Josep M. Tost i Joaquim Nin

Però en el ple d'ahir es van aprovar més canvis pel que fa a regidors, concretament el pas del fins ara regidor del Partit Popular Josep Enric Sirvent al grup dels no adscrits. Recordem que el passat 6 de novembre Sirvent va presentar la seva baixa com a militant del PP, per suposades discrepàncies amb la direcció del partit. En el ple d'ahir, Sirvent no va voler donar gaires explicacions ni entrar en polèmica entorn a la seva decisió. El regidor popular Anton Callau, per la seva banda, va expressar el seu descontent amb la decisió presa per Sirvent: "crec que l'acta de regidor és del partit i no de la persona", a la qual cosa Sirvent va contestar que els ciutadans voten la persona i que per aquest motiu no la volia cedir.

Tot i el seu pas al grup de no adscrits, Sirvent continuarà formant part de les comissions informatives d'Hisenda, Benestar Social i Turisme tal com ho venia fent fins ara i s'incorporarà a la comissió de Promoció de la Ciutat, alhora que formarà part de la junta de portaveus municipal.

Noves tecnologies

Una altra de les qüestions que va passar pel ple d'ahir va ser l'adhesió de Cambrils al Consorci Municipal del Camp, format per les poblacions de la Selva del Camp, Alcover i Constantí. El motiu de l'adhesió és participar en els projectes que promou el Consorci en les noves tecnologies. Benaiges explicava ahir que actualment es treballa en un projecte sobre la implantació de la telefonia IP, que permetrà un abaratiment de la telefonia a través de la transmissió de veu per Internet.

75è aniversari del vot femení

Ahir també es va aprovar una moció presentada per totes les formacions polítiques de l'Ajuntament amb motiu de la commemoració del 75è aniversari del vot femení a l'Estat espanyol. La moció vol impulsar la declaració de l'1 de desembre com a dia del sufragi universal i sumar-se així a la iniciativa de la proposició de llei presentada al Congrés dels Diputats o impulsar un conveni amb la FEMP per organitzar activitats en relació amb la commemoració d'aquesta data, entre d'altres. La moció proposa també que l'Ajuntament organitzi un acte per commemorar a Cambrils una data tan assenyalada.

Comenta aquest article