Informació general

Es preveu una partida pressupostària de 2,1 milions d'euros per a la construcció dels dos nous camps de futbol

Per Lluís Rovira i Barenys



Aspecte actual de les obres de remodelació de la tribuna de l'estadi municipal de futbol
La partida més important de l'expedient de suplement de crèdit aprovat en el plenari d'aquest passat 14 de novembre correspon a la construcció dels dos nous camps de futbol amb gespa artificial que s'han d'ubicar a prop de la pista d'atletisme. La construcció d'aquests camps de futbol s'havia pressupostat inicialment en uns 800.000 euros i ara, amb l'aprovació d'aquest suplement de crèdit, s'han afegit 1.300.000 euros a aquesta partida. Així doncs, el pressupost total per a la construcció dels dos nous camps de futbol és de 2.100.000 d'euros.

Aquest increment del pressupost es deu al fet que s'hi han afegit altres treballs complementaris no previstos inicialment. Segons explicava el regidor d'Esports –Jordi Savall–, en el decurs del ple, "amb aquest increment també hi entra el trasllat del transformador elèctric que hi ha en un costat de la pista de karts i que afecta els futurs camps de futbol. A part de fer el trasllat d'aquest transformador, se'n posarà un de nou amb més potència per donar llum a la zona esportiva, a tot el sector de la Parellada i a tota la futura urbanització d'aquesta zona". Savall també va explicar que, inicialment, només es contemplava la construcció dels dos camps de futbol, però que després "es va veure que s'havia de fer un perímetre de tancament amb paret a tot el recinte i això puja molt. A més, hem hagut de preveure l'asfaltat entre camp i camp, i tot això ha fet pujar la partida pressupostària". El regidor d'Esports també va manifestar, a requeriment del regidor de la PLIC, Xavier Martí, que aquests nous camps disposarien "de tots els serveis necessaris per desenvolupar l'esport que es practiqui" sense precisar si es farien els vestidors. En posteriors declaracions a Revista Cambrils Diari Digital el regidor d'Esports va manifestar que no està previst fer vestidors i que si convé, s'instal·laran mòduls prefabricats.

Retrets de CiU

Les explicacions de Jordi Savall en el ple es van produir després que el regidor de CiU manifestés que aquestes xifres li semblaven molt elevades. Aquesta despesa coincideix, a més, amb la construcció de la nova tribuna i el bar i, també, amb les reformes que s'han de fer a l'actual camp de futbol per l'afectació del traçat ferroviari. Tot plegat, segons va manifestar Joan Estrada, "em dóna la sensació de que no hi ha una planificació prou ben feta des de l'inici". Respecte a l'afectació de l'actual camp de futbol pel futur traçat ferroviari el regidor d'Esports va dir que "fins fa un any ningú sabia exactament per on passava la via del tren. Se sabia que passava per la zona esportiva però no se sabia les afectacions que hi hauria."

D'altra banda, Jordi Savall va recordar que l'afectació que patirà l'actual camp de futbol per les obres del nou traçat ferroviari serà temporal. Respecte a aquesta qüestió i a requeriment del regidor del PP, Anton Callau, l'alcalde, Robert Benaiges, va dir que el Ministeri de Foment haurà d'indemnitzar l'Ajuntament de Cambrils per aquesta ocupació temporal i per les diferents instal·lacions que haurà afectat, "hi ha d'haver unes indemnitzacions i aquestes indemnitzacions han de pal·liar els diners que des de l'Ajuntament posem per a construir aquests nous equipaments però encara no les disposem i per tant, de moment, hem d'utilitzar recursos propis per tal d'afrontar aquesta despesa".

La tribuna i el bar

A continuació, Jordi Savall es va referir a les obres de la tribuna i del bar que es van iniciar el mes de setembre de l'any passat i que encara no estan enllestides, "el bar ja està acabat i probablement s'estreni aquest mes de desembre, abans del torneig que fa cada any l'Escola de futbol Veterans. Pel que fa a la tribuna, vam tenir que recalcular tot el que havien d'aguantar les bigues. Això ho van haver de fer els serveis tècnics de l'Ajuntament que estan portant una sèrie d'obres a tota la població. Si mirem l'obra, al cap i a la fi trigarà els 4 o 5 mesos que estava previst ja que l'obra es va parar el novembre de l'any passat i es va reprendre a començaments d'aquest passat mes de setembre. A finals d'aquest mes de novembre es podrà pujar a les grades i a finals de desembre hi haurà tota la tribuna acabada".

Jordi Savall va tancar tot aquest rosari d'intervencions sobre les instal·lacions esportives manifestant que "voldria agrair als portaveus dels grups polítics que han intervingut que el punt que tractem és l'expedient de modificació de crèdit i que d'aquesta modificació s'hagin centrat en la partida d'esports perquè veig que com a mínim us interessa l'esport. Ara només espero que el practiqueu".

Comenta aquest article