Informació general

El Consorci per a la Normalització Lingüística i la Unió de Botiguers signen un conveni per a la promoció i l'ús del català

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: Anna Saperas, Isabel Basora, Esteve Folch i Helena Martínez-Ferreruela
El Consorci per a la Normalització Lingüística i la Unió de Botiguers de Cambrils van signar ahir al migdia, al Centre Cultural, el conveni de col·laboració per promoure el coneixement i l'ús del català entre les empreses d'aquesta associació -270 establiments associats-. A l'acte hi van ser presents Esteve Folch –president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura–, Isabel Basora –presidenta de la Unió de Botiguers de Cambrils–, Anna Saperas –directora del CNL de l'Àre de Reus– i Helena Martínez-Ferreruela –tècnica en Normalització Lingüística de l'Oficina de Català de Cambrils–.

Amb la signatura d'aquest conveni, les dues entitats manifesten la voluntat mútua de promoure l'ús social del català i contribuir a l'aplicació de la Llei de política lingüística. El Consorci per a la Normalització Lingüística, a través de l'Oficina de Català (OC) de Cambrils –adscrita al Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura– es compromet a posar a disposició de la Unió de Botiguers de Cambrils el servei d'assessorament lingüístic i facilitar al personal dels comerços la matriculació en cursos de català per a adults. També facilitarà periòdicament –en format electrònic– el full Cinc cèntims de llengua i uns dos-cents setanta exemplars del butlletí Falca, que edita el CNL els mesos d'agost, desembre i abril. Promoure l'adhesió dels establiments a la campanya "Voluntaris per la llengua - Establiments col·laboradors", amb la qual s'identifiquen aquells comerços que faciliten a les persones nouvingudes aprenents de català la possibilitat d'utilitzar aquesta llengua quan hi vagin a comprar. Esteve Folch –president del Consell del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura– va explicar que "aquest és un valor afegir a la qualitat dels comerços. Unió de Botiguers com a entitat ha de donar suport a la llengua de casa nostra. Més qualitat per al vostre comerç i per al comerç català".

Per la seva banda, la Unió de Botiguers de Cambrils es compromet a difondre entre els seus associats el servei d'assessorament lingüístic que presta l'Oficina de Català de Cambrils, les ofertes de cursos de català i la difusió de la sessió de recursos lingüístics que organitzarà el CNL al Centre Cultural. La Unió de Botiguers també farà la distribució dels exemplars de la Falca i col·laborarà en l'organització de la campanya "Voluntaris per la llengua - Establiments col·laboradors". Isabel Basora –presidenta de la Unió de Botiguers– va destacar també la importància d'aquest conveni per fomentar l'ús del català en l'atenció als clients.

Es designarà una comissió formada per un representant de cadascuna de les parts, per a la coordinació i seguiment d'aquest conveni, que tindrà una durada de dos anys a partir de la data de signatura.

Comenta aquest article