Cultura

El PSC repassa la seva història a través de l'exposició "30 anys de socialisme democràtic a Cambrils"

Per Judit Pinazo



Xavier Sabaté, Joan Mas i Robert Benaiges, divendres passat a l'exposició
Divendres passat al vespre es va inaugurar al Centre Les Basses l'exposició "30 anys de socialisme democràtic a Cambrils". L'acte va comptar amb la presència d'una nombrosa representació de regidors i militants socialistes. Entre ells cal destacar la presència del conseller de Governació –Xavier Sabaté–, el diputat socialista al Congrés dels Diputats Josep M. Vallès i el regidor d'Obres Públiques de Cambrils i director general d'Administració Local de Catalunya –Joan Mas–, que van acompanyar l'alcalde –Robert Benaiges– en la innauguració de l'exposició. A l'acte també hi van assistir altres membres de l'equip de govern, com Joan Recasens i Salvador Matas, entre d'altres.

L'exposició fa un repàs als 30 anys d'història del socialisme al municipi a través de documents i imatges. Entre ells s'hi troben documents sobre les diferents eleccions en què la formació política ha participat, documentació sobre les campanyes des de l'inici de la democràcia, programes electorals o documentació sobre l'Assemblea de Catalunya. Nombroses fotografies acompanyen els documents i configuren un recull gràfic de la història de l'agrupació local a Cambrils.

Segons Benaiges, l'exposició ha volgut ser un recordatori sobre tot el que ha fet l'agrupació al municipi i celebrar aquests 30 anys d'història. Però per altra banda, destacava en la presentació de divendres "l'exposició vol recordar també a totes aquelles persones que durant aquestes tres dècades han treballat per la formació i amb els quals hem compartit penes i alegries". Benaiges va recordar en la inauguració que el desig de la formació és que l'exposició serveixi per donar a conèixer als ciutadans com funciona la formació, qui és la seva gent i què ha significat per al municipi. L'exposició es podrà veure al Centre Les Basses fins al proper 1 de desembre.

Per celebrar els 30 anys d'història, divendres es va celebrar també un sopar entre els principals representants polítics socialistes i la militància.

Altres activitats

Per commemorar aquests 30 anys d'història, durant els propers 15 dies s'han organitzat altres activitats per tal de donar a conèixer l'agrupació local i l'activitat que ha dut a terme durant aquests 30 anys. Per al proper 24 de novembre s'ha organitzat una taula rodona al Centre Cívic del Nou Cambrils que girarà entorn la situació que viu actualment el socialisme al municipi, a Catalunya i a la resta de l'Estat. De moment encara estan per confirmar els ponents que hi participaran.

Comenta aquest article