Filets amb salsa de paté dànec
Pili Martínez |
4 filets de porc duns 200 grams cadascun
100 g de paté dànec
1 copa de xerès
1 got de brou de carn
1 got de crema de llet
75 g de mantega
1 ceba
Un polsim de pebre negre
Sal
Una tòfona (opcional)
Preparació
Pelarem i picarem la ceba molt fina. En una paella fondrem una mica de mantega i fregirem la ceba a foc lent durant uns cinc minuts. Després hi afegirem el xerès i el brou de carn i deixarem que es consumeixi a foc viu. Hi afegirem la meitat del paté i la crema de llet i ho deixarem coure sense deixar de remoure, a foc lent, durant tres minuts. Després passarem la salsa per un colador i la reservarem calenta. A continució fondrem la resta de mantega en una paella i fregirem la carn tres minuts per cada costat, amb una mica de pebre negre i sal. Finalment emplatarem els filets amb la salsa i ho decorarem amb la resta de paté, i, opcionalment, amb unes làmines de tòfona.