Informació general

L'Ajuntament aplicarà un nou sistema de gestió que permetrà la millora dels serveis

Per Judit Pinazo



Les dependències de l'OAC, des de les quals es gestionen gran part dels tràmits que es fan a l'Ajuntament, en la inauguració el maig de 2003
En el ple municipal corresponent al mes d'octubre –que es va celebrar el passat 14 de novembre– es va aprovar el nou sistema de gestió de l'Ajuntament. El nou sistema té com a principal objectiu optimitzar al màxim els recursos de l'Ajuntament i avaluar com s'efectuen en l'actualitat els processos per tal de millorar-los. En definitiva, avaluar si totes les activitats que es fan al consistori es fan de manera correcta o necessiten algun canvi en el procediment per tal que s'agilitzi el procés, sigui quin sigui el tràmit.

El nou sistema de gestió, tal i com explicava l'alcalde –Robert Benaiges– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital "ha de suposar una millora en el servei que s'ofereix al ciutadà, però també ha de servir per realitzar un procés d'autoavaluació de la feina que es fa des de l'Ajuntament, per tal de veure si els processos que se segueixen són els més correctes o es poden millorar". 

Per tal de dur-ho a terme, aquests dies s'ha creat un grup de lideratge des de la mateixa estructura laboral de l'Ajuntament que tindrà com a principal funció avaluar com es realitzen cada un dels diferents processos i detectar quines millores es podrien aplicar.

Segons Benaiges, aquest és un procés lent, impulsat pels mateixos treballadors amb l'objectiu final d'arribar a una avaluació d'excel·lència. Cada treballador tindrà una feina assignada i una sèrie de processos a seguir. Cada procés tindrà una puntuació a assolir per tal d'arribar a l'excel·lència.

Un exemple del nou sistema de gestió seria, per exemple, l'avaluació dels processos que actualment es duen a terme des que una persona sol·licita a l'Ajuntament la tramitació d'una llicència d'obres, fins que aquesta és concedida. En aquest cas els treballadors analitzaran quines són les mancances en el procés perquè la gestió es pugui realitzar en el temps establert, "es tracta de trobar quins són els procediments més correctes per tal que el fil conductor entre la demanda i la realització es pugui escurçar", assegurava Benaiges.

Segons Benaiges, aquest és l'inici d'un procés més que necessari a l'Ajuntament perquè moltes de les estructures i les gestions que es fan actualment "són heretades de procediments i estructures que han quedat una mica caducades actualment i que són millorables".

Comenta aquest article