Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Comerç
La 4a Nit del Comerç del Comerç de les comarques tarragonines aplega més d'un centenar de persones a l'Hospitalet de l'Infant
Més d’un centenar de comerciants van participar dissabte passat, 20 d’octubre, a l’Hospitalet de l’Infant, en la 4a Nit del Comerç-Comarques tarragonines, organitzada per la Confederació d’Empresaris de Comerç i Serveis de les Comarques Tarragonines (CECOSECT), amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la col·laboració de diverses entitats.
La Sala Infant Pere del Centre de visitants de l’Hospital Coll de Balaguer va ser l’escenari de la primera part de l’esdeveniment, més institucional, consistent en el lliurament de nou Premis CECOSECT i dels tres Premis Rafael Tatay que ha atorgat enguany la Confederació. I la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, de la segona part, més lúdica, consistent en un sopar.
Premi per a Flors Ramon Abellà, de Cambrils
En aquesta edició, hi han pres part associacions de botiguers o comerciants de les comarques del Baix Camp, Conca de Barberà i Tarragonès; i, com a novetat, hi ha hagut representants de les comarques del Baix Ebre i de la Ribera d’Ebre. Cadascuna de les associacions participants, adherides a la CECOSECT (de Reus, Mont-roig del Camp, Tarragona, Cambrils, Torreforta, Montblanc, Camarles i l’Hospitalet de l’Infant) van lliurar un únic guardó a un establiment del seu àmbit territorial, que complia els requisits inclosos en les bases dels Premis CECOSECT. Amb aquests premis, es va reconèixer l’excel·lència comercial d’aquells establiments del sector del comerç i serveis per la seva trajectòria laboral i la implicació en el món associatiu. Els guardonats van ser: Estanc Núm.1 de Reus; Pili Sabaté Martí, propietària de l’Adrogueria GAMMA, de Mont-roig del Camp; Joieria Santa Gemma, de Tarragona; Cero Punto Cerrajeros, de Tarragona; Flors Ramon Abellà, de Cambrils; Peluquería Rico, de Torreforta; Calçats Pol, de Montblanc; Taller Gandia, de Camarles; i Només Mascotes, de l’Hospitalet de l’Infant.
Reconeixements per als cambrilencs Sílvia Coll i Jordi Sancho
La Confederació, per la seva banda, va entregar tres guardons com a reconeixement a aquelles persones, entitats o institucions que, de manera especial, han col·laborat amb el comerç i en el seu teixit associatiu i que, en definitiva, treballen pel bé del prestigi del comerç de les nostres comarques: a Jordi Sancho i Serrano, a Silvia Coll i Escribà; i a Marcel Folch i Mogrobejo. Aquests guardons s’emmarquen dins de la categoria Premis Rafael Tatay, en homenatge a una de les persones que més van influir en el món associatiu comercial del Camp de Tarragona.
L’acte institucional va estar presidit pel secretari del Departament d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Ferrer; i també va anar a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; del regidor d’Empresa, Comerç i Energia, Miguel Ángel Garcés; del president de la CECOSECT, Ferran Milà; i de la presidenta de l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors i vicepresidenta de la CECOSECT, Maria José Gómez.
L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, va expressar la voluntat de l’Ajuntament de col·laborar amb els comerciants locals i amb l’associació per enfortir el sector comercial i fer-lo «més potent i competitiu» i va donar a conèixer als assistents l’aposta del municipi per la «diversificació econòmica, amb els polígons industrials, el turisme i el comerç com a pals de paller». En aquest sentit, el regidor de Comerç i Promoció econòmica, Miguel Ángel Garcés, va apuntar que s’hi està treballant en la implantació d’accions de col·laboració público-privada incloses en el Pla estratègic del comerç.
Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, Maria José Gómez, va dir que la Nit del Comerç és una «oportunitat per reconèixer la tasca dels petits comerciants i de l’associacionisme comercial, així com els beneficis que té el comerç per a l’economia local, com a generador de llocs de treball; i per a la societat, perquè afavoreix la sostenibilitat, la convivència i la interacció» i un espai «d’intercanvi d’idees sobre els reptes de futur del sector».