Setmana de la Ciència
Cambrils se suma a la 23a Setmana de la Ciència amb un taller familiar sobre els orígens de la xocolata
Cambrils participa un any més en la 23a edició de la Setmana de la Ciència, que se celebra a tot Catalunya del 9 al 18 de novembre. Des del Campus Extens de la URV a Cambrils conjuntament amb l’Ajuntament de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils, s’ha proposat per aquesta setmana una activitat que uneix ciència i història al Centre Cultural amb la xocolata de protagonista.
Demà dimecres 14 de novembre, a les 18 hores, es portarà a terme el taller familiar Els orígens de la xocolata, a càrrec de Laura Brício Segura, arqueòloga i investigadora del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la URV. L’activitat és gratuïta, té un aforament màxim de 25 nenes i nens i cal inscripció prèvia al correu museu@cambrils.org o al telèfon telèfon 977794528.
Es tracta d’una activitat oberta sobretot a les famílies organitzada en el marc de la Setmana de la Ciència i que també s’incorpora a la 3ª Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils. L’objectiu és estendre la divulgació científica i incrementar les oportunitats de la societat per accedir-hi.
Activitats de divulgació científica
Durant la Setmana de la Ciència se celebraran nombroses activitats de divulgació científica arreu, com jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs o tallers científics, entre altres, coordinades des de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Els temes centrals de l’edició d’enguany són la figura i l’obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català; la figura del prestigiós físic nord-americà Richard Feynman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement; i el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que promou la Unió Europea.