Ocupació
S'inicia el procés de selecció de participants al projecte Singulars d'Ocupació Juvenil «De la terra a la taula»
Ja s’ha iniciat el procés de selecció de participants del projecte Singulars d’Ocupació Juvenil “Baix Camp. De la Terra a la taula”, que l’Ajuntament de Cambrils porta a terme conjuntament amb L’IMFE Mas Carandell, el Consell Comarcal del Baix Camp i IDETSA de l’Hospitalet de l’Infant. El projecte s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys, interessats en l’agroalimentació ecològica, que estiguin inscrits a l’Oficina de Treball i a Garantia Juvenil. Les inscripcions es poden fer a través de qualsevol de les quatre entitats impulsores:
Mas Carandell. Carrer de Terol, 1, de Reus. Tel. 977 010 850.
Consell Comarcal del Baix Camp. Carrer Dr. Ferran, 8, de Reus. Tel. 977 32 71 55.
Ajuntament de Cambrils. Edifici Ateneu Juvenil i Centre de Formació l’Estudi. Avinguda Horta de Sta. Maria, 14, de Cambrils. Tel. 977 307 401.
IDETSA. Carrer de Martí Franquès, 5. Pol. Les Tàpies, de l’Hospitalet de l’Infant. Tel 977 820 820.
El projecte ofereix itineraris d’orientació, formació i inserció per reforçar l’ocupabilitat de joves a l’atur, a partir de la dinamització dels sectors agroecològic i agroalimentari, considerats estratègics a la comarca i que des de les administracions es volen impulsar.
Procés d'orientació professional
Les accions s'inicien amb aquesta selecció de les persones participants i el procés d’orientació professional inicial per competències, personalitzat, a mida per cadascuna de les persones que participin al programa. Amb aquest objectiu, hi ha una tècnica d’orientació per a cadascun dels grups de formació que serà el referent de cada jove durant tot el projecte: s’encarregarà d’acompanyar els i les joves durant el curs i, un cop finalitzat, ajudarà a les persones participants en el seu procés de recerca de feina o de retorn al Sistema Educatiu fins el 31 de desembre de 2019.
Tres orientadors/es professionals, des de l’Ajuntament de Cambrils, IDETSA i el Consell Comarcal faran aquesta primera acció i seran el referent de cada jove durant tot el projecte. Aquestes accions tindran lloc a les instal·lacions de les entitats participants al projecte, i en qualsevol municipi de la comarca.
Els joves participants podran escollir entre les tres alternatives formatives programades. Des de l’Ajuntament de Cambrils, amb la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, s’ha organitzat una formació en cuina de 150 hores amb el títol “Slow food: aliments ecològics i km 0: transformació de gèneres”, que es desenvoluparà a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.
Les altres dues alternatives són un curs de producció agroecològica organitzat per l'IMFE Mas Carandell a Reus, en col·laboració amb l’Institut d’Horticultura i Jardineria, i un itinerari de 90 hores sobre indústria agroalimentària 3.0 organitzat per IDETSA a l'Hospitalet de l'Infant.
Inserció laboral
L’objectiu és que les persones participants s’insereixin laboralment en professions relacionades amb la formació realitzada o bé s’inscriguin a Cicles Formatius. En aquest sentit, per potenciar la inserció de les persones participants, Mas Carandell està realitzant la prospecció i contacte amb les empreses del territori. A més, pels nois i noies participants que han de fer servir el transport públic, el projecte contempla ajudes econòmiques per afrontar aquest costos.
L’actuació “De la terra a la taula” s'emmarca en el programa Singulars, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i per fons provinents de la Conferència Sectorial d’Empleo y Asuntos Laborales, regulat per l’Ordre TSF/142/2018. La Garantia juvenil, per la seva part és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.
Es pot obtenir més informació en aquest enllaç.