Informació general

L'Ajuntament destina més de 12.300 euros a projectes solidaris al Marroc, el Sàhara Occidental i Cuba

Per Redacció

L'Ajuntament de Cambrils ha destinat el 12% dels recursos de cooperació i solidaritat a projectes del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD). L'aportació del consistori cambrilenc serà de més de 12.300 euros, que aniran dirigits a projectes d'ajut social al Marroc, el Sàhara Occidental i Cuba, països amb els quals la ciutat de Cambrils té una especial vinculació.

El regidor de Cooperació –Salvador Matas– va plantejar aquests tres projectes en el marc del Consell de Cooperació Cambrils Solidària, celebrat el passat 27 de novembre.
Un dels principals beneficiaris serà el Marroc, amb el programa "Assessorament organitzacional i d'acompanyament educatiu a l'associació Darma", amb el qual es pretén afavorir el codesenvolupament i l'establiment de lligams de solidaritat entre els diferents pobles d'on prové el primer col·lectiu d'immigrants cambrilenc més nombrós.

L'altre projecte estarà destinat al poble sahrauí, i és el projecte "Rehabilitació de l'hospital maternoinfantil Catalunya". Des de fa molts anys, l'Ajuntament de Cambrils promou i impulsa projectes de cooperació i sensibilització amb aquest poble, a través de campanyes com la caravana solidària, les colònies sahrauís i la consolidació de l'associació local Hammada.

Finalment, l'altre país que rebrà el suport econòmic del consistori cambrilenc serà Cuba amb el projecte "Garantia dietètica nutricional a escolars de l'ensenyament primari a la Isla de Juventud", un nou projecte de cooperació amb aquest país que pretén fomentar i consolidar l'agermanament solidari que l'any passat ja es va iniciar entre Cambrils i Marianao.

Els tres projectes d'ajut han rebut una col·laboració de 4.120 euros cadascun.

Comenta aquest article