Cultura

La Biblioteca Municipal acull una nova sessió del cicle "Viatjant amb contes" dirigida als més petits

Per Berta Ruiz



Carles Alcoy va ser l'encarregat d'explicar el "Viatge de l'origen dels alfabets del món"
La Biblioteca Municipal va acollir ahir una nova sessió del cicle de contes per a nens "Viatjant amb contes". En aquesta ocasió l'espectacle sobre contes de lletres va portar el nom de "Viatge a l'origen dels alfabets del món", a càrrec de Carles Alcoy, que va fer una explicació als més petits sobre l'origen de les lletres i els seus diferents sons o els diferents abecedaris del món i la seva història.

La bibliotecària municipal –Rosa M. Fusté– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que "l'activitat s'inclou dins d'un cicle que es va iniciar fa tres anys i és una col·laboració de la Biblioteca Municipal amb el Servei Municipal d'Atenció a l'Immigrant. Al principi vam començar l'activitat només amb voluntaris i enguany és el primer any que podem portar convidats especials i professionals". Rosa M. Fusté també va destacar que l'objectiu d'aquest tipus d'activitats –adreçades als més petits– "es fan pensant que coneguin altres maneres d'expressar-se, altres maneres de viure i d'integrar totes les cultures de la gent d'arreu del món que hi ha a Cambrils".

Per la seva banda, Gemma Balanyà –del Servei Municipal d'Atenció a l'Immigrant– va explicar que durant aquestes sessions també es compta amb voluntaris que van néixer a d'altres països o cambrilencs que s'encarreguen d'explicar contes tradicionals en diferents idiomes, com el català, el romanès o l'àrab, una sessió que es farà el proper 15 de gener. El cicle es va iniciar el passat 20 de novembre i s'allargarà fins al proper mes de juny. Les sessions es fan a la Biblioteca el segon dilluns de cada mes.

Hora del Conte per Adults

Ahir al vespre, també es va fer la sessió de l'Hora del Conte per Adults "Les lletres de Mozart". Carles Alcoy també va ser l'encarregat d'apropar la figura de W. A. Mozart, a través de la seva obra musical i la seva vida personal. Segons va explicar Rosa M. Fusté, aquesta activitat tanca el cicle dedicat enguany a la figura de Mozart, en la commemoració del 250è aniversari del seu naixement.

Comenta aquest article