Informació general

Comunicació

La reobertura de Ràdio Cambrils, més a prop

En el ple del passat divendres es va superar l'últim escull amb el nomenament del nou director de l'emissora que és el periodista tarragoní Adrià Muñoz Punzano

Per Lluís Rovira i Barenys

Moment de la votació del nomenament del director de Ràdio Cambrils en el ple d'aquest passat divendres
Moment de la votació del nomenament del director de Ràdio Cambrils en el ple d'aquest passat divendres | Lluís Rovira i Barenys

La reobertura de l'emissora municipal Ràdio Cambrils ja és més a prop. En el ple del passat divendres es va superar l'últim escull amb el nomenament del nou director de l'emissora que és el periodista tarragoní Adrià Muñoz Punzano. El tràmit de l'aprovació del nomenament del director de Ràdio Cambrils pel plenari es va superar in extremis ja que atenent a la llei de l'audiovisual era imprescindible que aquest punt del ple fos votat a favor per al menys dos terços dels regidors, és a dir, que comptés amb 14 vots favorables. I els 14 vots van sortir; els 11 de l'equip de govern (ERC, PDeCAT i PSC), més el vot de l'NMC i de les regidores no adscrites Cinta Ballesté i Encarni Bello. El representant de l'AdC, Ivan Sanz, es va abstenir i els regidors del PP, Ciutadans i els no adscrits Santi Gámez i Inma Sierra hi van votar en contra. Després d'aquesta aprovació, el director ha d'elaborar un programa contracte que s'aprovarà en el proper ple, Això significa que si no hi ha cap contratemps, la ràdio es podria reobrir aquest proper mes d'abril, després del seu tancament ara fa sis anys.

Seleccionat entre tres candidats

El procés d'elecció del director de Ràdio Cambrils s'ha allargat més del que estava previst. El passat mes de setembre s'obria la convocatòria per a accedir a aquest càrrec i després de dos mesos i escaig, es declarava deserta després que només s'hi presentés un sol candidat que no reunia al menys un dels requisits que s'exigia en les bases de la convocatòria. Des del consell consultiu, assessor i de control de Ràdio Cambrils es van elaborar unes noves bases rectificant alguns dels requisits inicials per convertir-los en mèrits. A principis del darrer mes de desembre es va fer la segona convocatòria amb les bases ja rectificades i en aquesta ocasió s'hi van presentar sis candidats, tres dels quals no van completar tots els tràmits requerits. El grup d'experts del Consell assessor, va avaluar els tres candidats, amb els mèrits i la memòria presentada, i va proposar que el director fos Adrià Muñoz. Tots els membres del consell assessor, que el formen regidors del govern, de l'oposició, representants d'entitats cambrilenques i tres periodistes de la demarcació, van avalar aquesta designació en la reunió que es va fer el passat 5 de febrer. Quedava, doncs, el darrer tràmit que era l'aprovació per ple, que és el que es va fer aquest passat divendres. Al mateix temps, a finals de febrer també s'ha fet la selecció de la persona que ha de fer de redactor-locutor de la Ràdio Cambrils i que juntament amb el director configuraran la plantilla de l'emissora.

Per la seva part, Adrià Muñoz és llicenciat en Periodisme, diplomat en Comunicació i Relacions Públiques, Màster en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional i tècnic en Comunicació Empresarial i Protocol i ha treballat en diferents mitjans de comunicació i gabinets de comunicació del territori.

Adrià Muñoz, el nou director de Ràdio Cambrils

Ivan Sanz: "Amb dues persones per a fer tota la feina el projecte no és viable"

Aquest punt del ple va suscitar un intens debat. La regidora no adscrita Cinta Ballester va ser qui va encetar el debat fent una aferrissada defensa de l'emissora municipal i advertint que si es votava en contra també s'anava en contra de la persona proposada en el consell assessor. Va continuar el debat el regidor de l'AdC, Ivan Sanz, que va dir que el procés de selecció hauria hagut de ser més acurat i que inclogués una entrevista personal, "s'ha fet amb preses", va dir. També va dir que considerava que la retribució salarial no estava dimensionada al càrrec. Sanz, a més, va criticar el projecte de Ràdio Cambrils, "amb dues persones per a fer tota la feina el projecte no és viable i pot ser contraproduent per aquestes dues persones. Aquest procés s'hauria pogut millorar i s'havia de dimensionar al que requereix Cambrils, per responsabilitat política". Sanz també va dir que el seu grup s'havia assessorat externament sobre tot això i que no podien donar suport al que va qualificar de "dinàmica de les preses i l'electoralisme" i que s'havien obviat moltes coses com ara la representació sindical, "per tot plegat el nostra vot serà d'abstenció molt crítica".

Més contundent va ser el regidor del PP, David Chatelain, que ja havia manifestat en moltes ocasions el seu posicionament en contra de la reobertura de Ràdio Cambrils i va qualificar "d'absurd i de despropòsit" la reobertura de Ràdio Cambrils, "s'han fet les coses tard i malament", va dir. Chatelain va voler precisar que votar en contra en aquest punt no era anar en contra de la persona proposada i va incidir en el fet que no es pot muntar una ràdio sense tècnics i amb tan poca gent. També va advertir de l'increment de cost no contemplat en el tema de personal just quan s'acabava d'aprovar la RLT, "considerem que aquesta ràdio no s'ha d'obrir i per això hi votarem en contra".

La regidora de Ciutadans, Patrícia de Miguel, va encetar la seva intervenció recordant que ella mateixa havia col·laborat a Ràdio Cambrils feia 20 anys i que gràcies a això va poder treballar, posteriorment, a Los Cuarenta Principales i que l'encaminés a fer estudis de doblatge. Després de dir això, de Miguel va dir que el model de ràdio que es proposa ara és el mateix que fa vint anys, "si poses la ràdio dalt d'un vehicle no es podrà mantenir la freqüència ni tan sols des de Cambrils a Salou. No estem d'acord en el model de ràdio i per això votarem en contra". La regidora de Ciutadans també va precisar que no estaven posant en dubte la idoneïtat del candidat proposat. Per la seva part, Oliver Klein, regidor de l'NMC, va recordar que la seva formació també duia la recuperació de l'emissora municipal al seu programa electoral i que caldria, en aquesta nova etapa de l'emissora, anar cap a la digitalització, els ingressos per publicitat, disposar de personal tècnic i va anunciar el seu vot favorable.

L'alcaldessa, Camí Mendoza va ser l'encarregada de respondre les diferents intervencions realitzades. L'alcaldessa va dir a Ivan Sanz que no entenia que no hi donés suport quan el seu grup també ho portava al programa electoral i ho va titllar d'incoherència. Sobre les crítiques rebudes per anar tard, Mendoza va recordar que l'any 2015, just quan va entrar al càrrec, ja va començar a fer els primers tràmits. Pel que fa a la manca de tècnic a l'emissora, Camí Mendoza va dir que s'estava mirant com solucionar-ho i que l'Ajuntament ja disposa d'un tècnic de telecomunicacions.

David Chatelain: "La ràdio és el seu joguet però és un joguet molt car per les prestacions que donarà"

En el torn de rèpliques, Cinta Ballesté va dir que entenia la postura del PP, que sempre s'ha mostrat en contra de la reobertura de l'emissora, però que no entenia el posicionament d'altres regidors. També va afirmar que "ja sabem que la ràdio no és negoci. Però no volem negoci, volem coneixement per a les persones". Ivan Sanz va contestar a Cinta Ballesté dient-li que semblava que la proposta de la Ràdio fos seva i no del govern municipal. També va voler precisar que s'abstindria i no que hi votaria en contra, tal i com havia assegurat l'alcaldessa en la seva intervenció. David Chatelain va recordar que el cost previst de 150.000 euros per enguany serà més alt i li va dir a l'alcaldessa, "la ràdio és el seu joguet però és un joguet molt car per les prestacions que donarà". També va recordar que l'emissora estava tancada des de feia anys i que havia perdut la seva capacitat de penetració, "ens estem plantejant una ràdio del segle XX i estem al segle XXI", va dir

Comenta aquest article