Veïns del barri de la Llosa participen en un curs de cuina de Nadal a l'Escola d'Hoteleria i Turisme
Un moment de la classe de cuina, a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils |
L'Escola va establir que el curs es faria en grups de 15 persones màxim, ja que és el número de persones ideal perquè el professor pugui estar per tothom. Així, els alumnes poden participar en tot el procés d'elaboració dels plats. L'objectiu del taller és conèixer, de la mà d'experts, plats tradicionals de la cuina de Nadal, però que es puguin fer a casa, explicava Maroto.
Cada dia els alumnes cuinen tres plats i abans de començar la classe el professor els explica quin serà el procediment a seguir i dóna de manera detallada la recepta als alumnes dels tres plats que cuinaran. Després el professor els divideix en grups i cada grup s'encarrega d'elaborar-ne un. Aquests dies han cuinat colomí amb prunes, amanida de fruits secs o espàrrecs farcits de salmó, entre d'altres.
En el curs, que es realitza durant totes les tardes d'aquesta setmana, excepte la de dimecres, de les 17 a les 20 hores, hi han participat un total de 15 veïns del barri de la Llosa i segons Maroto s'espera que l'any vinent s'animi més gent i es puguin fer més grups. Segons Maroto, de moment la iniciativa està funcionant molt bé, "ens ho passem molt bé i és una manera de millorar a la cuina per a aquells que ens agrada".