Recull

Cuixa de corder amb castanyes i prunes



Pepi García
Ingredients
[per a 6 o 8 persones]

• 1 cuixa de corder de 2 kg aproximadament
• 200 g de castanyes seques
• 200 g de prunes
• 1 got de xerès
• mig got de conyac
• 1 got d’aigua
• 1 ceba
• 3 o 4 alls
• mitja cullerada de pebre negre
• mitja cullerada de nou moscada
• 1 cullerada d’orenga
• 1 cullerada de pebre vermell
• 50 g de llard
• sal

Preparació

Agafarem la cuixa de corder i li farem uns talls per facilitar la cocció de la carn. A continuació untarem la cuixa amb llard i la posarem en una plàtera del forn. Acte seguit, hi afegirem tots els ingredients: la ceba tallada a làmines, el got de xerès, el got d’aigua, el mig got de conyac, els alls trinxats, el pebre negre, el pebre vermell, la nou moscada, l’orenga i la sal, i posarem la plàtera a la nevera unes 2 o 3 hores perquè es macerin bé tots els ingredients i la carn agafi més sabor. Després, posarem la plàtera al forn durant un parell d’hores a uns 180ºC, i a la meitat de la seva cocció hi afegirem les castanyes i les prunes. Quan la cuixa estigui cuita, passarem la salsa que ha quedat a la plàtera per la batedora i salsarem la carn amb ella a l’hora de servir.

Comenta aquest article