Cuixa de corder amb castanyes i prunes
Pepi García |
[per a 6 o 8 persones]
1 cuixa de corder de 2 kg aproximadament
200 g de castanyes seques
200 g de prunes
1 got de xerès
mig got de conyac
1 got daigua
1 ceba
3 o 4 alls
mitja cullerada de pebre negre
mitja cullerada de nou moscada
1 cullerada dorenga
1 cullerada de pebre vermell
50 g de llard
sal
Preparació
Agafarem la cuixa de corder i li farem uns talls per facilitar la cocció de la carn. A continuació untarem la cuixa amb llard i la posarem en una plàtera del forn. Acte seguit, hi afegirem tots els ingredients: la ceba tallada a làmines, el got de xerès, el got daigua, el mig got de conyac, els alls trinxats, el pebre negre, el pebre vermell, la nou moscada, lorenga i la sal, i posarem la plàtera a la nevera unes 2 o 3 hores perquè es macerin bé tots els ingredients i la carn agafi més sabor. Després, posarem la plàtera al forn durant un parell dhores a uns 180ºC, i a la meitat de la seva cocció hi afegirem les castanyes i les prunes. Quan la cuixa estigui cuita, passarem la salsa que ha quedat a la plàtera per la batedora i salsarem la carn amb ella a lhora de servir.