Gastronomia
L'Escola d'Hoteleria i Turisme acull una «Jornada de cuina d'abordo» amb una representació dels pescadors cambrilencs
L'Escola d'Hoteleria i Turisme va acollir, el passat 17 de maig, una "Jornada de cuina d'abordo sense interferències", juntament amb la Confraria de Pescadors, emmarcada en el III congrés català de la cuina i la formació continuada en cuina-gastronomia. Els pescadors que estan en veda van ensenyar als alumnes de CFGS de Direcció en Cuina com s'elaboren els ranxos amb els que els mariners de les barques s’alimenten a cada dia.
Aquesta és una cuina amb sentiment i identitat, senzilla però complexa per la seva acurada tècnica moltes vegades desconeguda pels professionals i la societat. L'objectiu d'aquesta formació és que les tradicions gastronòmiques marineres tinguin una continuïtat juntament amb el suport de les noves tecnologies.
Les elaboracions son:
Bullit amb allioli i romesco.
Arròs a la masqueta.
Seitons amb ceba.
Suquet de gat.
Els pescadors són:
Joaquin Porro (pescador actiu)
Carlos Perez (pescador actiu)
Joan Gavalda (pescador actiu)
Josep Benaiges (pescador jubilat)
El professorat implicat és:
Roser Niñerola
Jordi Jardí