Societat

Gastronomia

L'Escola d'Hoteleria i Turisme acull una «Jornada de cuina d'abordo» amb una representació dels pescadors cambrilencs

Per Redacció

Pescadors i cuiners van treballar junts en el decurs de la jornada
Pescadors i cuiners van treballar junts en el decurs de la jornada | Cedida

L'Escola d'Hoteleria i Turisme va acollir, el passat 17 de maig, una "Jornada de cuina d'abordo sense interferències", juntament amb la Confraria de Pescadors, emmarcada en el III congrés català de la cuina i la formació continuada en cuina-gastronomia. Els pescadors que estan en veda van ensenyar als alumnes de CFGS de Direcció en Cuina com s'elaboren els ranxos amb els que els mariners de les barques s’alimenten a cada dia.

Aquesta és una cuina amb sentiment i identitat, senzilla però complexa per la seva acurada tècnica moltes vegades desconeguda pels professionals i la societat. L'objectiu d'aquesta formació és que les tradicions gastronòmiques marineres tinguin una continuïtat juntament amb el suport de les noves tecnologies.

 

 

 

 

 

 

 

 

Les elaboracions son:

 

Bullit amb allioli i romesco.

Arròs a la masqueta.

Seitons amb ceba.

Suquet de gat.

 

Els pescadors són:

 

Joaquin Porro (pescador actiu)

Carlos Perez (pescador actiu)

Joan Gavalda (pescador actiu)

Josep Benaiges (pescador jubilat)

 

El professorat implicat és:

 

Roser Niñerola

Jordi Jardí

Comenta aquest article