Societat

Alimentació

El «pa cambrilenc», el producte estrella del Forn l'Eixample

Per Montserrat Plana

Núria Ortega i Joan Pijuan mostrant el "pa cambrilenc" que elaboren al seu forn
Núria Ortega i Joan Pijuan mostrant el "pa cambrilenc" que elaboren al seu forn | Montserrat Plana

Des de fa tres mesos i mig, la Núria Ortega i el Joan Pijuan són els forners del Forn de pa l'Eixample, situat al carrer de Ramon Berenguer IV, al barri de l'Eixample. En aquest curt període de temps s'han anat fent lloc dins del sector per les seves receptes d'elaboració pròpia i per la varietat en els seus productes. "La gent ens preguntava si mantindríem les receptes que feien els antics propietaris, però a nosaltres ens agrada innovar. Òbviament no hem eliminat totes les receptes que feien fins fa poc aquí, però les anem adaptant a la nostra manera de fer. La gent s'ha anat afegint a nosaltres, i això és genial; que el client s'adapti al teu producte, que a la gent li agradi el que fem... és ideal" ha explicat la Núria a revistacambrils.cat.

"La nostra experiència a Cambrils ens ha portat a crear aquest pa"

La gran novetat que ha aportat la parella de forners/pastissers (i fins i tot xocolaters) és el "pa cambrilenc". Segons ha comentat en Joan, "la nostra experiència a Cambrils ens ha portat a crear aquest pa. Pel nostre gust és el pa de Cambrils perquè la seva creació i elaboració ha estat feta a Cambrils". Aquest "pa cambrilenc" està elaborat amb cinc tipus diferents de farines, com ara la farina blanca o la farina de malta. Els forners fan les proporcions i couen aquest pa sota unes temperatures i temps específics. Per altra banda, també expliquen que el "pa cambrilenc" és un bon acompanyant del peix.

Una altra de les novetats que han aportat els nous propietaris són les magdalenes. La seva curiosa forma i la textura, –cruixent i esponjosa a la vegada–, ha causat molta sensació entre els clients, que sense rumiar-s'ho gaire han deixat de comprar les antigues magdalenes, per comprar-ne de les noves. De fet, aquesta també és una recepta diferent perquè estan elaborades amb oli d'oliva i no porten lactosa.

El Joan prové d'una família de forners de Santa Cristina d'Aro i des de ben petit sabia que volia ser pastisser. Ara, juntament amb la Núria –que ha recorregut Catalunya aprenent a fer pa, pastissos, brioixos i xocolata– han decidit emprendre el seu propi negoci amb el forn de pa "L'Eixample".

A dalt, el Joan fent una fornada de pans i, a sota, les magdalenes artesanes que elaboren

 

Comenta aquest article