Cultura

Es presenten les bases del concurs de microfilms dins del Festival de Curtmetratges de Cambrils

Per Redacció

Enguany, un dels apartats dins del Festival de Curtmetratges de Cambrils -que se celebrarà els dies 28 de febrer i 1, 2 i 3 de març- i el Festival Europeu de Curtmetratges de Reus -que es farà els dies 7, 8, 9 i 10 de març- serà el concurs de microfilms. Ambdós festivals han fet públiques les bases per participar-hi.

Bases del concurs de microfilms

Al concurs de microfilms pot participar-hi qualsevol persona o grup, que ho desitgi fent prèviament la inscripció a les pàgines web dels dos festivals. Per inscriure's al concurs cal enviar un correu electrònic sota el títol "Concurs de Microfilms" amb les dades personals, a info05@fec-cambrils.com o bé a l'adreça info05@fec-reus.com. Una vegada inscrits, els participants rebran la confirmació de la seva participació en un període màxim de 48 hores. El període d'inscripció al concurs finalitzarà el proper dia 22 de febrer.

Els participants hauran de recollir una cinta Mini-Dv que l'organització els facilitarà el dia 24 de febrer, de les 10 a les 11 hores al Centre Cultural de Cambrils. Cada participant haurà de disposar de la seva pròpia càmera per al rodatge i 32 hores per rodar i muntar un film d'una durada màxima d'1 minut. La temàtica del microfilm és lliure, tot i que haurà de ser filmat en els termes de Cambrils o Reus –en cas d'escenes exteriors– i a més l'organització facilitarà als participants un element o motiu que haurà d'estar present en la història a través del guió o de les imatges.

El microfilm haurà de ser lliurat en format DVD PAL, el proper 25 de febrer al vestíbul del Centre de Lectura de Reus, entre les 18 i les 19 hores. En funció del nombre de treballs presentats es farà una selecció prèvia de les obres. Els microfilms seleccionats es podran veure el dia 3 de març durant el Festival de Curtmetratges de Cambrils, i el dia 10 de març, dins de la programació del Festival Europeu de Curtmetratges de Reus.

Les obres guanyadores es donaran a conèixer el dia 10 de març, durant l'acte d'entrega de premis del FEC Reus. Els premis que s'atorgaran seran el primer premi al millor microfilm i el segon premi al millor microfilm. Els guanyadors obtindran una còpia en 35 mm del microfilm i podran ser projectats al X FEC Cambrils i/o VII FEC Reus 2008.

Comenta aquest article