Informació general

Les barques de l'arrossegament reprenen l'activitat pesquera després de la miniveda

Per Lluís Rovira i Barenys



Tasques de descàrrega de les captures, ahir a la tarda, al port de Cambrils
Les barques d'arrossegament del port de Cambrils van reprendre, ahir, l'activitat pesquera que havia quedat aturada des del passat 22 de desembre per la miniveda de Nadal. Recordem que aquesta aturada amb motiu de les festes nadalenques s'ha fet, enguany, per primera vegada.

Les captures en el primer dia de pesca, però, han estat una mica per sota del que es pescava abans de la veda. Els pescadors, no obstant, estan convençuts que amb el canvi de lluna i quan canviïn els actuals corrents de garbí les captures es recuperaran. De totes maneres, aquesta miniveda ha estat acollida molt favorablement pel sector, ja que, tradicionalment, aquestes eren unes dates molt difícils per a la comercialització dels peixos que capturen les barques cambrilenques.

Les captures, en aquest primer dia de pesca, han estat força diverses. El que no s'han pescat ara són els llangostins que s'agafaven els darrers dies abans de la veda.

El sorell

Ara fa un any, les barques de l'arrossegament es dedicaven a la captura del sorell, un peix que no té gaire estima a la nostra zona però que sí que en té en mercats com el portuguès o l'andalús. Es va arribar a pagar fins a un euro el quilo. Enguany, al no haver-hi la mateixa demanda per part dels mercats potencials, no s'han produït aquestes captures.

Comenta aquest article