Informació general

Continua la problemàtica de la venda il·legal ambulant a la zona del Port de Cambrils

Per Judit Pinazo



Venedors ambulants al carrer Consolat de Mar, ahir a mig matí
La venda il·legal ambulant continua sent un problema al municipi. I és que tot i les accions dutes a terme per la Policia Local i la Guàrdia Civil per tal de pal·liar aquesta pràctica, el problema continua persistent a Cambrils. Les zones i punts més turístics del municipi continuen sent, sobretot en cap de setmana, un espai de venda pels venedors il·legals que ofereixen tot tipus de productes des de cd, dvd, perfums o roba de marca a tot tipus de complements falsificats.

Recordem que el passat estiu la Policia Local de Cambrils va intensificar les accions policials amb agents de paisà per tal de combatre la venda il·legal. Un cop finalitzada la temporada d'estiu les  accions han disminuït però se n'han fet de puntuals en cap de setmana, tal i com explicava el regidor de Seguretat Ciutadana -Jordi Savall- en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital. Segons Savall, habitualment durant els mesos d'hivern la venda il·legal disminueix, però el bon temps que està fent enguany afavoreix a que en ple mes de gener encara es puguin veure forces venedors il·legals pel municipi.

En els últims mesos, segons Savall, la Policia Local s'ha dedicat més a fer tasques d'investigació i té constància que al municipi hi ha alguns habitatges on els venedors il·legals hi guarden el material. Per aquest motiu recentment s'ha demanat la col·laboració de la  Guàrdia Civil en aquest tema, ja que és l'única autoritat autoritzada a entrar a domicilis.

Necessitat de més efectius

La Unió de Botiguers de Cambrils ha mostrat sempre la seva preocupació enfront la problemàtica de la venda il·legal i en diferents ocasions s'ha reunit amb representants polítics de diferents àmbits per tal de buscar solucions al problema. L'última va ser el passat mes d'agost quan acompanyats del regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– van reunir-se a Tarragona amb la directora dels Serveis Territorials de Comerç de la Generalitat –Teresa Pallarès– per tal de transmetre el mal estat del sector per la problemàtica de la venda ambulant il·legal al municipi. En aquella reunió la Unió de Botiguers va proposar endurir la llei que regula la venda il·legal o no retornar el gènere decomissat als venedors. Però uns mesos després la situació continua sent la mateixa i no s'han notat millores, explicava la presidenta de la Unió de Botiguers, Isabel Basora.

Segons Basora, les actuacions policials dutes a terme ja no són suficients "els venedors il·legals que hi ha actualment van molt preparats, uns venen, els altres vigilen i així tenen temps per escapar de la Policia Local". Segons Basora, cada cop la venda il·legal és una cosa més normal i els consumidors també s'hi van acostumant.

Des de la Unió de Botiguers es considera que no hi ha prou personal per aturar aquests tipus de delictes, i es necessiten més efectius humans per tal d'eradicar la problemàtica de la mateixa manera que s'ha fet en altres municipis "a Salou han fet unes accions policials molt fortes i se'ls han tret del damunt". Basora proposa que durant les èpoques fortes de venda il·legal, com poden ser els mesos d'estiu, vinguin reforços policials d'altres municipis on a l'estiu hi viu poca gent.

Reunió amb el subdelegat del Govern


El passat 9 de gener al migdia els alcaldes de Salou -Esteve Ferran-, de Vila-seca -Josep Poblet- i de Cambrils -Robert Benaiges- van reunir-se a Tarragona amb el subdelegat del Govern -Joan Maria Abelló- per parlar de la problemàtica de la venda il·legal. Un dels principals objectius a assolir en la lluita de la venda il·legal al municipi, segons explicava l'alcalde -Robert Benaiges- és "aconseguir una millor coordinació entre els cossos de seguretat, és a dir l'intercanvi fluid d'informació per tal que hi pugui haver un coneixement més precís de possibles llocs de reunió o emmagatzematge per part dels venedors il·legals". Segons Benaiges, un altre dels principals objectius és "organitzar campanyes conjuntes entre Policia Local i la Guàrdia Civil per tal que contribueixin a crear una sensació de major pressió en aquest col·lectiu".

Benaiges considera important que les empreses afectades pel plagi siguin molt més fermes a l'hora de denunciar aquest tipus de venda ja que si no és així difícilment es pot anar més enllà de la sanció que cada ordenança municipal té establerta per aquest tipus de delicte.

Comenta aquest article