Cultura

Exposició

S'inaugura l'exposició pictòrica «Del Caribe al Mediterráneo», un projecte d'intercanvi cultural d'artistes dominicans i cambrilencs

Per Berta Ruiz

Acte d'inauguració de l'exposició de pintura, ahir al vespre, al Club Nàutic Cambrils
Acte d'inauguració de l'exposició de pintura, ahir al vespre, al Club Nàutic Cambrils | Berta Ruiz

 El Club Nàutic Cambrils va acollir, ahir al vespre, l'acte d'inauguració de l'exposició de pintura "Del Caribe al Mediterráneo", un projecte d'intercanvi cultural entre artistes dominicans i artistes cambrilencs. Concretament, hi participen els dominicans –José Sejo, Iris Pérez, Lizett Mejía, Willy Pérez, Judith Mora– i els cambrilencs: Dolors Castells, Alberto Insa i Nuri Mariné. A l'acte d'ahir hi van ser presents bona part dels artistes implicats, així com els regidors de l'Ajuntament Oliver Klein, Cinta Ballesté i Natàlia Pleguezuelos, el president del CN Cambrils –Ramon Vallverdú– i representants del Consultat General de la República Dominicana a Barcelona.

Tal com va explicar la comissària del projecte, Chelo Velázquez, el projecte va sorgir arrel d'una exposició –titulada "Cruzando fronteras"– que va fer un grup d'artistes tarragonins a República Dominicana, l'any 2017. Ara, de forma recíproca, un grup d'artistes dominicans han vingut a exposar a Tarragona. Aquest passat mes de juliol ho van fer a diverses sales de l'Ajuntament de Tarragona i ara, segueixen la seva itinerància per diferents punts de la Costa Daurada. Juntament amb artistes cambrilencs s'ha impulsat el projecte "Del Caribe al Mediterráneo", que reuneix obres amb una temàtica molt marítima i en la què hi són plasmades diferents tècniques com l'oli, l'acrílic, el dibuix o el collage.

Un dels artistes dominicans més importants involucrats al projecte és Willy Pérez que, demà dimecres també protagonitzarà un col·loqui artística amb l'artista cambrilenc David Callau, a partir de les 20 hores al centre Les Basses. Segons va explicar Willy Pérez a revistacambrils.cat "és un gran plaer estar en aquesta trobada que ens uneix i ens identifica, és un retrobament amb les nostres tradicions hispàniques i amb els nostres ancestres perquè molts es van ubicar a Amèrica. Sempre existeix aquest vincle de records i la influència espanyola a la nostra cultura i la seva aportació artística. Al Carib, les escoles d'art que ja es van començar a fundar al segle XIX ja hi havia molta presència i influència de l'art espanyols i dels grans artistes tradicionals: Goya, Velázquez, Picassó, Miró... Aquesta trobada d'artistes de Tarragona amb artistes dominicans obre las portes a una major comunicació i a aquesta part afectiva que és tan important i que ens uneix a les persones que amen l'art decoratiu i cultural".

Per la seva part, David Callau –també present a l'acte d'ahir– va explicar que ell també va participar a un congrés artístic sobre la República Dominicana, a Madrid. Va ser un projecte que va combinar la dansa, la pintura i l'escultura.

Comenta aquest article