Societat

Gastronomia

S'engeguen les sisenes Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou

L'activitat estrella és la Festa de l'Oli Nou amb l'esmorzar popular a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola que tindrà lloc el diumenge 17 de novembre

Per Lluís Rovira i Barenys

Pau Serra, president de la Cooperativa Agrícola; Oliver Klein, regidor de Promoció Econòmica, i Xavier Martí, representant de l'Associació d'Hoteleria, ahir, a la presentació de les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou
Pau Serra, president de la Cooperativa Agrícola; Oliver Klein, regidor de Promoció Econòmica, i Xavier Martí, representant de l'Associació d'Hoteleria, ahir, a la presentació de les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou | Lluís Rovira i Barenys

Demà, divendres 25 d'octubre, s'engeguen les sisenes Jornades Gastronòmiques amb Oli d'Oliva Verge Extra, la penúltima del calendari gastronòmic cambrilenc. Aquestes jornades s'allargaran fins el diumenge 17 de novembre, dia en què se celebrarà la Festa de l'Oli Nou i l'esmorzar popular, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola. Els altres actes destacats d'aquestes jornades gastronòmiques de l'oli nou tindran lloc els dos propers dissabtes. El dissabte 26 d'octubre es farà, de 2/4 d'11 a les 12h, un taller familiar, a la Torre del Llimó, que consistirà en elaborar una crema de mans amb oli d'oliva. El dissabte 2 de novembre es farà la Ruta per les Oliveres, un recorregut per veure en primera persona tot el camí que fan les olives fins a convertir-se en oli. Aquest taller es farà de les 16h fins a 2/4 de 6 de la tarda. Totes dues activitats són gratuïtes.

Molt bona collita d'olives, enguany

De cara a enguany es preveu una gran collita d'olives. És un any en què toca una gran producció, a diferència de l'any passat en què la producció va ser baixa i amb poc rendiment. Aquest passat dimarts estava previst obrir el molí de la Cooperativa Agrícola per començar l'elaboració d'oli però les pluges del dimarts ho han retardat uns quants dies, segons va explicar el president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra que va explicar que "ara dependrà de l'accés als trossos per a poder començar la recollida d'olives".

Novetats en el calendari gastronòmic cambrilenc de cara a l'any vinent

El regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, va destacar la participació de 25 restaurants en l'edició d'enguany d'aquestes jornades. Durant la campanya, aquests restaurants participants oferiran pa amb oli nou de la Cooperativa Agrícola com a aperitiu. Klein va apuntar que de cara a l'any vinent hi haurà un calendari gastronòmic diferent en el que a hores d'ara s'hi està treballant; "de cara a l'any 2020 volem ser més ambiciosos", va dir el regidor. Per la seva part, el representant de l'Associació d'Hostaleria, Xavier Martí, va precisar que la voluntat de fer canvis és per fer unes jornades de més qualitat, potenciar-les i expandir-les de cara en fora, "volem fer un salt qualitatiu i anar més enllà d'on estem ara. Per exemple, Cambrils ha estat un referent en estrelles Michelin a nivell estatal. Ho hem de saber promocionar i fer coses noves. Es tracta, a més, de que no hi hagi tanta quantitat de jornades i les que es facin siguin de més qualitat".

Comenta aquest article