Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Història

Les IV Jornades d'Història de l'Hospitalet de l'Infant porten per títol «Espai i poder en la Catalunya contemporània»

Per Redacció

Cartell de les jornades d'història a l'Hospitalet de l'Infant
Cartell de les jornades d'història a l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

El Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant inaugurarà oficialment el curs 2019-20 el proper dilluns 4 de novembre, amb l’inici de les IV Jornades d’història, que en aquesta edició duen per títol “Espai i poder en la Catalunya contemporània”.

Sobre aquesta matèria tractaran les quatre conferències programades en el marc d’aquestes Jornades, que s’impartiran els dilluns del mes de novembre a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, a les 19.30h. Les ha organitzades el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, sota la coordinació de Neus Baena Gallardo, llicenciada en Història i Màster en Societats històriques i formes polítiques a Europa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV).

La primera, prevista per al dilluns 4 de novembre, es titula «El Valle de los Caídos: de desaparicions forçades i fosses comunes» i anirà a càrrec de Javier Tébar Hurtado, professor de la secció d’Història contemporània i món actual de la Universitat de Barcelona (UB).

Prèviament, a les 19 h, inauguraran el curs 2019-2020 del Campus Extens de la URV al municipi, la vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), Cori Camps Llauradó; l’alcalde, Alfons Garcia; i la regidora de Cultura i Patrimoni, Nuria Ortiz.

Per al dilluns 11 de novembre està prevista la segona conferència: «Festa, tradició... i franquisme: Les festes majors a Tarragona durant la postguerra (1939-1945)», que donarà Jordi Carrillo Caro, graduat en Història per la URV i Màster en Història Contemporània per la UAB.

«Las cartas de Elena Francis: arquetipos de feminidad y masculinidad de clase obrera del franquismo» és el títol de la tercera conferència, del dilluns 18 de novembre, que anirà a càrrec de Laura Rozalén Piñero, doctora en Història per la UB.

De la quarta i darrera conferència de les jornades se n’ocuparà Axel Baiget Morreres, llicenciat en Història per la URV i professor d’educació secundària. Ell parlarà sobre «Maons humans: les víctimes del Baix Camp enterrades al Valle de los Caídos», el dilluns 25 de novembre.

Comenta aquest article