Informació general

CiU reclama un major nombre d'efectius policials i avançar el desplegament dels mossos per combatre la inseguretat

Per Redacció

Els diputats del Grup Parlamentari de Convergència i Unió Carles Pellicer, Joan Miquel Nadal i Francesc Sancho han presentat al Parlament de Catalunya dues propostes de resolució  per tal de "frenar l’allau de delictes que es produeixen a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, i millorar amb mesures contundents i eficaces la seguretat pública dels seus ciutadans i ciutadanes”.

Segons un comunicat emès pels diputats nacionalistes, “aquest tema s’ha convertit en un dels problemes més importants per als habitants d’aquestes comarques”, ja que “estan patint des de ja fa temps robatoris amb violència i un augment de la delinqüència, que comporta un perill i un increment de la inseguretat en municipis i nuclis de població allunyats, on s’accentua la possibilitat de cometre delictes amb un gran nivell d’impunitat”.

En el comunicat els diputats posen de manifest que la situació d’inseguretat, “lluny de millorar, empitjora dia a dia”. Segons el comunicat, tot i la situació d'inseguretat generalitzada que es viu a diversos punts de Catalunya, el Govern de la Generalitat no té previst procedir al desplegament dels Mossos d’Esquadra a les comarques del Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre fins al 2008, “malgrat múltiples i diversos compromisos assolits anteriorment per avançar-los”.

Pellicer, Nadal i Sancho han destacat també, que “aquestes comarques tenen l’agreujant d’una important manca d’efectius de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, que ja han realitzat un replegament d’efectius abans d’hora, per motius no massa concrets ni especificats i, sens dubte, fora dels acords previstos per al seu manteniment”.

Davant d’aquesta situació, els diputats de CiU proposen “demanar al Govern de l’Estat la cobertura de totes les places vacants existents a les comissaries dels cossos i forces de seguretat de l’Estat a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre”, així com “avançar el desplegament dels Mossos d’Esquadra a l’any 2007 a fi d’evitar la desprotecció en què es troben actualment aquestes comarques, especialment en el medi rural”.

D’altra banda, i tenint en compte que hi ha comarques que disposen d’una infraestructura molt bàsica a nivell d’administració de justícia i es veuen sobrepassades per aquest increment en la taxa de delictes, els diputats nacionalistes proposen també “implementar majors recursos materials i humans per a l’actuació diària judicial dels municipis que no són cap de partit judicial, en el sentit de racionalitzar les seves tasques atenent els mitjans efectius de què disposen”.

Més robatoris a Cambrils

En les últimes setmanes els robatoris han tornat a afectar el municipi. L'últim es va produir la setmana passada a Vilafortuny, però recordem que en els últims deu dies s'han produït altres robatoris a Cambrils. El passat 5 de gener es va produir un robatori en un habitatge del carrer del Carrasclet, al barri del Molí de la Torre, i el 8 de gener es va produir un robatori silenciós al carrer de Varsòvia de Vilafortuny.

Comenta aquest article