Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Sensibilització

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant programa diversos actes amb motiu del Dia contra la violència envers les dones

Per Redacció

Cartell de les activitats programades
Cartell de les activitats programades | Cedida

Al voltant de la celebració, el proper 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat amb la col·laboració del Campus Extens de la URV al municipi, Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, el Club Karate l’Hospitalet de l’Infant i Les Violetes, un programa d’activitats per conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’erradicar tot tipus de violència masclista. Aquestes activitats estan previstes per a la setmana del 19 al 25 de novembre.

El primer acte tindrà lloc el dimarts 19 de novembre, a les 19 h, a Ca la Torre de Vandellòs i consistirà en la lectura del manifest unitari de la Generalitat de Catalunya, les diputacions provincials i les associacions municipalistes catalanes, al qual s’ha adherit l’Ajuntament; seguida de la xerrada «El ciclo de la violencia como modelo explicativo de la violencia de género», a càrrec de Martina Morell Gonzalo, psicòloga sanitària i experta en psicologia forense, que és professora associada de la URV.

El dimecres 20 de novembre, a les 19 h, al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet (a la sala Bonet Castellana), hi haurà una altra conferència. En aquest cas, titulada «Teresa Pàmies, mirada de dona» i impartida per l’escriptora Margarida Aritzeta.

Per al dijous 21 de novembre, a les 19 h, hi ha programada la projecció de la pel·lícula «Me llamo Violeta», dins del Cicle Gaudí. Seguidament, s’oferirà un cine-fòrum amb David Fernández de Castro i Joan Úbeda, el director i el productor executiu d’aquest documental, que explica la història de la Violeta, dels seus pares, les estrelles de cinema adult Nacho Vidal i Francescka Jaimes; i d’altres famílies i joves transgènere que donen a conèixer la complexitat del procés que afronten i els desafiaments que es troben pel camí.

El programa d’actes continuarà el divendres 22 de novembre amb una sessió de contacontes a càrrec de Montse Parra, amb el conte «Jo vaig amb mi» de Raquel Díaz Reguera, a les 18 h a la Sala Bonet Castellana; i amb una altra sessió de cinema, amb la pel·lícula «La directora de orquestra», a les 22 h, a l’Auditori de Vandellòs.

Per al dissabte 23 de novembre hi ha prevista una jornada de defensa personal, a càrrec de Bartolomé López, president del Club Karate l’Hospitalet de l’Infant, de 16.30 a 18 h a les instal·lacions de la Piscina Coberta Municipal de l’Hospitalet de l’Infant; i un taller de xapes amb motiu del 25 N, a les 17 h, al Casal de Joves de Vandellòs.

El diumenge 24 de novembre, a les 18 h, tindrà lloc un dels actes més destacats del programa: la projecció del documental «El Proxeneta. Paso corto, mala leche», de Mabel Lozano, basat en el llibre homònim de la cineasta. Ella es desplaçarà a l’Hospitalet de l’Infant per presentar, al Teatre Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, aquest documental protagonitzat i contat en primera persona per Miguel, «El Músico», un exproxeneta i amo d’alguns dels més importants macrobordells d’Espanya, condemnat i sentenciat a 27 anys de presó, que ha confessat com ha evolucionat la prostitució a Espanya i al món i com va sorgir el negoci del tràfic de dones. Després de la projecció de la pel·lícula, hi haurà un col·loqui amb la col·laboració de Ràdio l’Hospitalet de l’Infant.

El programa d’actes finalitzarà el dilluns 25 de novembre amb la lectura del manifest unitari del 25 N, a les 12 h, davant de la Casa de la vila de l’Hospitalet de l’Infant; i amb el taller de sensibilització «Malamente», per prevenir les violències sexuals contra les adolescents i joves, a les 17 h, a l’Espai Jove de l’Hospitalet de l’Infant. A les 17 h, igualment, s’ha convocat una trobada per anar plegats/des a la manifestació de Tarragona amb vehicles privats.

Tallers a l’institut per prevenir les violències sexuals

A més, amb l’objectiu de prevenir i visibilitzar les violències sexuals, del 18 al 27 de novembre, l’equip del departament de Joventut de l’Ajuntament impartirà una tallers a l’INS Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant als alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) i de 4t d’ESO.

Per fer reflexionar aquest joves, en aquests tallers s’utilitzaran unes càpsules de vídeo i l’eina “TABÚ. Tu tries que t’hi jugues!”, desenvolupada per l’Institut Català de les Dones, la Direcció General de Joventut, la Cooperativa Candela i La Bonne. És una eina pedagògica per a adolescents i joves que planteja tres situacions quotidianes a través d’una webapp amb el mòbil. Les tres situacions giren al voltant del sexpreading (enviament d’imatges de caràcter sexual sense consentiment), els assetjaments sexuals i abusos, la cosificació de les dones, i els límits i el consentiment.

Comenta aquest article