Gastronomia
La Cooperativa Agrícola celebrarà, aquest proper diumenge, la Festa de l'Oli nou
La Cooperativa Agrícola de Cambrils celebrarà la tradicional Festa de l’Oli Nou aquest diumenge, 17 de novembre, a partir de les 9 del matí, a les seves instal·lacions, a la carretera de Montbrió, al km 2. L’esmorzar popular costarà quatre euros i consistirà en llonganissa, cansalada, pa torrat a la brasa, fruita, vi i oli d’oliva verge extra d’olives verdes i comptarà amb actuacions de grups locals per públic familiar. A més, amb el tiquet de l’esmorzar, les persones interessades podran gaudir d’un descompte en la compra de l’oli nou a l’agrobotiga, que obrirà fins a les 14 hores.
La festa tancarà el programa d’activitats de les Jornades Gastronòmiques de l’oli nou, que se celebren a Cambrils des del 25 d’octubre. Fins el mateix diumenge 17 de novembre, un total de 22 restaurants seguiran oferint oli d’olives verdes com a aperitiu als seus clients.
El primer raig d’oli
Aquest mes d’octubre, la Cooperativa ha tingut la primera renovació de la certificació de qualitat Alimentària IFS Food. És l’única almàssera de Catalunya que ha aconseguit aquesta certificació tant en producció com en envasat d’oli d’oliva verge extra i olis infusionats. En aquesta mateixa línia, la Cooperativa segueix apostant per la certificació de qualitat d’oli SIQEV de l’Associació QVExtra Internacional, que significa una esglaó més en l’exigència de un oli d’oliva verge extra de màxima qualitat, juntament amb el segell de producte de proximitat. Així mateix, la Cooperativa té un compromís amb la sostenibilitat i s’està preparant per aconseguir aviat ser una de les primeres almàsseres en aconseguir el distintiu de qualitat ambiental de la Generalitat de Catalunya.
Actualment, les més de 100 referències de què disposa la Cooperativa i que comercialitza amb les seves marques Mestral, Aragem i Masos s’exporten a més de 25 països, destacant els països de l’Unió Europea així com diferents estats d’Àsia i Amèrica. A més, recentment l’oli de Cambrils va ser escollit per la Campanya d’olis Premium realitzada a França per ICEX, on el xef francès Gagnaire i la blogger Sophiecuisine van fer un showcooking a Paris i va destacar l’OOVE Mestral BIO i l’oli infusionat amb roses que va ser maridat amb diferents creacions culinàries.