Informació general

La PLIC passa a formar part de la Federació d'Independents de Catalunya (FIC)

Per Judit Pinazo



Membres de la PLIC i de la FIC, ahir al matí en roda premsa
Des de fa un any i mig, la Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC) forma part de la Federació d'Independents de Catalunya (FIC), un conjunt de plataformes polítiques locals d'arreu de Catalunya que agrupa bona part de les formacions polítiques independents catalanes. Tot i que la PLIC ja fa un  any i mig que forma part de la FIC, ahir es va fer la presentació oficial davant dels mitjans de comunicació. A l'acte hi van assistir diferents representants de la FIC i de la PLIC, entre ells el regidor independent Xavier Martí. La FIC, presentarà en les properes eleccions municipals candidatures en 100 municipis d'arreu del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, entre ells Cambrils a través de la PLIC.

Segons Francesc Castellví, president portaveu de la FIC i regidor a l'Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant, davant de la crisi del model polític tradicional, la FIC vol oferir l'oportunitat als ciutadans d'optar a una altra fórmula política i participar d'una forma diferent en les properes eleccions municipals.

Segons Castellví, la FIC està creixent i l'objectiu per a les properes eleccions és aconseguir el màxim de representació en els consistoris. L'any 2003, la FIC va obtenir un total de 20.016 vots a tot Catalunya i actualment compten amb 104 regidors i 17 alcaldes independents repartits pel territori català, entre els quals, 75 regidors de la demarcació de Tarragona. Segons Castellví, la forma de fer de la FIC és diferent a la dels polítics convencionals "en cada poble es decideix el que s'ha de decidir sense que el partit intervingui per res, ja que hi ha una total autonomia".

La FIC es presentarà també a Reus, a través de la PRIM, i segons Castellví s'està treballant perquè tinguin representació també a Tarragona. Recordem, que a Cambrils va existir l'Alternativa Cambrilenca Independent (ACI), que tot i que actualment ja no existeix va formar part de la FIC.

L'aposta de la PLIC

Segons Xavier Martí un dels avantatges de formar part de la FIC és que la formació és com un paraigües que agrupa partits independents però que deixa total autonomia per actuar a les formacions; "vam valorar molt el fet d'incorporar-nos-hi i vam pensar que era una bona opció i una manera de tenir més força". Segons Martí, formant part de la FIC és més fàcil que els partits independents puguin arribar a tenir representació en els Consells Comarcals o la possibilitat d'aconseguir un diputat a la Diputació de Tarragona.

De cara a les properes eleccions, segons Xavier Martí, la PLIC mantindrà el mateix compromís que ara fa quatre anys, és a dir "fer arribar a l'Ajuntament els problemes reals de la població que habitualment per als consistoris són petits problemes". Segons Xavier Martí la seva formació continuarà treballant en tractar els problemes quotidians, és a dir, els que afecten els ciutadans en el seu dia a dia.

Pel que fa als resultats de les properes eleccions, Xavier Martí explicava ahir que la formació aspira a poder millorar considerablement els resultats aconseguits ara fa quatre anys.

Comenta aquest article