Informació general

Els veïns del Molí de la Torre no descarten convocar noves mobilitzacions ciutadanes per reclamar una major seguretat

Per Judit Pinazo



Els punts verds i vermells del plànol marquen les vivendes que han patit robatoris o intents de robatoris al Molí de la Torre els darrers 15 mesos
Després d'uns mesos de tranquil·litat, sembla ser que la inseguretat torna a fer acte de presència en algunes zones del municipi. Des del passat 5 de gener s'han produït diversos robatoris als barris del Molí de la Torre i Vilafortuny i els veïns comencen a estar preocupats perquè no volen que es torni a repetir l'allau de robatoris que  va patir el municipi l'any passat.

Per tal de buscar una solució a la problemàtica dels robatoris que sembla que torna a rebrotar, els veïns es comencen a organitzar per prendre mesures que els ajudin a combatre la sensació d'inseguretat que viuen els últims dies. Ahir a la tarda es va celebrar una reunió de la junta de l'Associació de Veïns del Molí de la Torre, abans de reunir-se el proper 24 de gener amb el regidor de Seguretat Ciutadana –Jordi Savall– per traslladar-li el malestar dels veïns i demanar una major seguretat al seu barri. Els veïns demanaran a Savall un augment de controls nocturns, que durant les festes de Nadal es van deixar de fer, i una major coordinació entre els cossos de seguretat. Segons explica un dels membres de l'Associació –Juan José Soriano–, "el subdelegat del govern, el senyor Abelló, ja va prometre l'any passat una major coordinació entre els cossos de seguretat i sembla ser que la cosa no ha millorat". 

En la reunió els membres de l'Associació entregaran a Savall un plànol actualitzat dels carrers del municipi on s'hi han produït robatoris o intents de robatori en les últimes setmanes. En el plànol també hi consten, marcats amb un altre color, els robatoris o intents de robatori que ha patit el barri en els últims 15 mesos, un total de 27.

Més robatoris

I és que el barri del Molí de la Torre ha patit des del passat 5 de gener 3 robatoris i 5 intents de robatori, concentrats en el carrer del Carrasclet i el carrer de Pere Vergés, i els veïns pateixen que la xifra pugui anar a més. Per aquest motiu properament l'Associació de Veïns del barri es reunirà per tal de decidir quines mesures han de prendre o quines accions han de dur a terme per acabar amb els robatoris, ja que consideren, tal i com explicava ahir Juan José Soriano, que "els polítics fa temps que ens diuen que es prendran mesures i no millora res". Una de les accions possibles, encara per confirmar, seria, tal i com explicava la vicepresidenta de l'Associació –M. Dolors Sabata–,  és organitzar una manifestació que tallaria la circulació al vial del Cavet per denunciar de nou la situació d'inseguretat que viuen.

Un cop l'Associació prengui una decisió ferma de quines mesures tiren endavant, traslladaran les seves propostes a l'Associació de Veïns de Vilafortuny, per si s'hi volen adherir. 
A Vilafortuny des del passat 5 de gener, segons fonts veïnals, hi ha hagut un total de 5 robatoris, en diferents zones de la urbanització, concretament a les zones de Mas d'en Bosch, els Tallats, els Pins de Vilafortuny i els Ametllers.

Falta d'informació

Els veïns del Molí de la Torre denuncien, per altra banda, la poca informació que reben per part de la Policia Local o de la Guàrdia Civil sobre els robatoris que es produeixen al seu barri, per aquest motiu exigeixen una major coordinació entre la Policia Local i la Guàrdia Civil. Segons Sabata, "si no tenim informació no podem explicar als veïns quina és la situació real que viu el barri". Tot i la falta d'informació, els veïns intenten assabentar per ells mateixos dels robatoris al barri i informen als mitjans de comunicació per fer difusió de la situació.

Comenta aquest article