Cultura

El Centre Cultural acull una vetllada literària amb els poetes Juan López-Carrillo i Pedro Serrano

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: Diómedes Cordero, Juan López-Carrillo, Pedro Serrano, Ramón García Mateos i Pablo Robles
El passat divendres al vespre, va tenir lloc al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils una vetllada literària amb els escriptors Juan López-Carrillo i Pedro Serrano, que van presentar els seus llibres Los muertos no van al cine i Desplazamientos, respectivament. A l'acte també hi van assistir el regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Cambrils -Ramón García Mateos-, Diómedes Cordero- de la Universitat dels Andes a Veneçuela- i Pablo Robles de l'Editorial Candaya, editora dels seus darrers llibres.

Ramón García Mateos va ser l'encarregat d'obrir l'acte amb una presentacióbreu de cadascun dels escriptors assistents a l'acte, destacant la importància de comptar a Cambrils amb encontres d'intercanvi cultural com aquest, ja que enriqueixen l'oferta de la ciutat. Seguidament, després d'encetar l'acte, Ramón García Mateos va donar la paraula a Pablo Robles -representant de l'editorial Candaya- que va ser l'encarregat de presentar als dos poetes convidats: Juan López-Carrillo amb Los muertos no van al cine, i el seva poesia amb tocs constants d'humor i ironia. Un llibre de poemes quotidians i propers, on el dia a dia és el gran protagonista de la història. L'amor, la por, la desesperació, el somriure, la possessió i el buit formen part de la seva obra. A més, tal com va detallar Ramón García Mateos, Juan López-Carrillo va ser l'encarregat de l'edició del llibre Cambrils. Retrat amb paraules, editat l'any 2005.

Per altra banda, Pedro Serrano -poeta mexicà- va presentar el seu treball Desplazamientos, llibre de gran intensitat emocional, on la por és el constant protagonista de la seva obra, i també ho són la desesperació, l'esgotament, la desintegració, el tedi o el buit.




Comenta aquest article