Informació general

Rècord de participació de carruatges i cavalls als Tres Tombs de Cambrils

Per Josep Maria Ferrando



Pas dels carruatges per davant de l'ermita de la Mare de Déu del Camí en els Tres Tombs d'ahir
Aquest cap de setmana han finalitzat les Festes de Sant Antoni 2007 organitzades per la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària amb una participació en tots els actes que ha superat totes les previsions. L’acte central van ser els Tres Tombs del diumenge al matí, amb la participació rècord de 80 carros i carruatges i dos-cents cinquanta cavalls i ponis. El recorregut a l’entorn del Santuari de la Mare de Déu del Camí va començar després de la benedicció d’animals feta per mossèn Ramon Olesti al sortir de Missa Major. Els Tres Tombs es van fer pels carrers Verge del Camí, Baix Camp, Gaudí, Francesc Pérez Dolz, Joan Maragall, plaça de Carles Roig i avinguda de la Independència. A l'acabar els Tres Tombs els més petits van poder fer un recorregut amb els ponis de la eugassada Castells.
Els Tres Tombs cambrilencs es consoliden com un dels esdeveniments més importants en el cicle dels tres tombs que es fan a tot Catalunya.

Cinquanta-vuit parelles a la competició de Botifarra

A la tarda va tenir lloc a les instal.lacions de la Cooperativa la ja tradicional competició de Botifarra, que va convocar a cinquanta-vuit parelles tant de Cambrils com d’altres pobles de la comarca. Els guanyadors van ser la parella formada per Marcel Pizarro Izquierdo i Lluís Pallarès Castelló, de Cornudella, la segona parella la formaven els cambrilencs Joan Casas Bonet i Josep Mellau Gavaldà, i els tercers també cambrilencs eren Joan Brufau Salvadó i Josep Sellarés Fernandez.

Molta participació al nou format de la competició de manejament de tractors

El trasllat al dissabte a la nit de la competició de manejament de tractors va fer que es multipliqués la participació. Amb molt de públic assistent, que va incloure un sopar, una cinquantena de persones, incloses diverses dones, van demostrar la seva habilitat en el manejament de tractors. Els organitzadors van quedar molt satisfets i s’espera que en properes edicions es repeteixi l’experiència.


Comenta aquest article