Informació general

La Cambra de Comerç de Reus demana que s'aprofiti l'arribada de l'AVE per potenciar el turisme a la zona

Per Berta Ruiz



L'arribada de l'AVE al Camp de Tarragona pot donar un important impuls al turisme de la zona
La Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç de Reus, presidida pel cambrilenc Joan Albert Campos, ha pres una sèrie de mesures i acords extrets de les dues reunions mantingudes fins ara.
Entre aquests hi destaca la voluntat de potenciar el producte turístic de la zona, "establint un pla estratègic de suport turístic aprofitant les sinèrgies d'altres institucions i actuen com a lobby en alguns temes puntuals". A més, tal com explicava Joan Albert Campos a Revista Cambrils Diari Digital, "des de la Cambra de Comerç es vol potenciar i pressionar a les administracions públiques d'àmbit turístic, per tal de que s'aprofiti al màxim l'arribada de l'AVE a Tarragona, i fer-ne una campanya promocional a Madrid i Saragossa, ja que amb aquest nou enllaç comunicatiu, les platges de la Costa Daurada estant més aprop que les de València".

Altres punts sobre els quals la comissió de turisme de la Cambra de Comerç hi treballa, és el suport als vols de baix cost i la integració en l'Observatori Turístic de la Universitat Rovira i Virgili. També la integració com a partners en l'Institut de Recerca Turística de Catalunya i el treball conjunt amb les comissions de turisme de les altres cambres del territori català. Des de la Cambra de Comerç de Reus també es dóna suport a l'enoturisme, donat que la Cambra integra a cinc denominacions d'origen de la zona, "i complementa l'oferta turística de sol i platja". També es farà el seguiment del pla del Ministeri de l'Interior sobre l'àmbit turístic i es vol participar en la creació de l'Agència Catalana de Turisme. Tal com va explicar Joan Albert Campos també s'ha donat suport econòmic al projecte dels carnets de soci de l'Estació Nàutica amb un total de 12.000 euros.

Oposició al projecte dels magatzems de gas al subsòl dels termes de Reus i Riudoms

Des de la Cambra de Comerç de Reus també s'oposen a la creació del magatzem de gas que es vol instal·lar a una part del subsòl situat entre els termes municipals de Riudoms i Reus -amb 2 mil milions de m3 de gas a pressió-. Segons Campos aquesta implantació suposaria un perill important per aquesta zona, sobre la qual hi ha un gran creixement turístic i econòmic. A més, el Camp de Tarragona és una zona sísmica activa de petits terratrèmols que sacsegen diàriament el subsòl, i aquest gas podria afectar a la salut de les persones, en una zona densament poblada. A banda d'això, segons manifesten la demarcació de Tarragona ja assumeix prou perills energètics amb dues nuclears, la petroquímica i plantes de co-generació.

Presència cambrilenca a la Cambra de Comerç

La Cambra de Comerç de Reus compta amb una important representació cambrilenca, amb Marc Fargas, Miquel Àngel García i Joan Albert Campos com a membres de la Comissió Consultiva de Turisme i José Luis Notario i Manuel Niñerola com a membres del Consell Assessor de la Cambra de Comerç. A banda, la comissió de turisme està encapçalada per Joan Albert Campos, i compta amb els membres Miquel Àngel García i Marc Fargas i els membres assessors Maria Eugènia Arbó, Rafael Moreno i Nicolás Buchli. En la comissió de comerç hi és present la presidenta de la Unió de Botiguers de Cambrils Isabel Basora com a membre assessor.

D'altra banda, també hi ha representació cambrilenca a la comissió de turisme del Consell General de Cambres de Catalunya amb Joan Albert Campos i Miquel Àngel García; a la Costa Daurada Convention Bureau i al Patronat Municipal de la Fira de Cambrils amb Joan Albert Campos, i s'ha demanat representació al Patronat Municipal de Turisme de Cambrils. També s'està en negociacions amb l'Ajuntament de Cambrils per tal de poder disposar d'un local per poder atendre als empresaris del sector.
Aquest local estaria ubicat a l'edifici que s'ha de construir al forn de cal Tallero, al Barri Antic



Comenta aquest article