Informació general

Infraestructures

Renfe bateja amb el nom de «Cambrils-Salou» la nova estació de tren cambrilenca

Aquest nom ja es pot veure a la pàgina de Renfe en una informació que va fer pública aquest passat divendres 3 de gener per anunciar el nou tren Avant que tindrà parada a l'estació cambrilenca

Per Lluís Rovira i Barenys

Lletres de la façana de la nova estació de tren, que es van col·locar a finals d'estiu de l'any 2018
Lletres de la façana de la nova estació de tren, que es van col·locar a finals d'estiu de l'any 2018 | Lluís Rovira i Barenys

Renfe ha rebatejat la nova estació de Cambrils amb el nom de "Cambrils-Salou". Així es pot veure a la pàgina de Renfe en una informació que va fer pública aquest passat divendres 3 de gener. Des de l'Ajuntament de Cambrils s'ha expressat la sorpresa quan es va conèixer la denominació de "Cambrils-Salou" a les informacions de Renfe. Segons ha pogut saber revistacambrils.cat, fa unes setmanes Renfe havia preguntat a l'Ajuntament quin nom volia per a la nova estació del tren i des del consistori es va respondre que el de "Cambrils".

Tren Avant a les 7h del matí amb destinació a Barcelona

En aquesta informació de Renfe es diu que el proper 3 de febrer entrarà un nou servei Avant entre Barcelona i Tortosa i descriu els horaris i les estacions per on s'aturarà. En aquesta informació de Renfe l'estació cambrilenca passa a denominar-se "Cambrils-Salou", davant la sorpresa de tothom. Pel que fa a l'horari d'aquest tren Avant, s'informa que sortirà de l'estació cambrilenca a les 7, 01 del matí i arribarà a Barcelona, sense especificar-ne l'estació, a les 7,56. De l'estació de Cambrils fins a Barcelona només s'aturarà a l'estació del Camp de Tarragona. Pel que fa a la tornada, aquest Avant sortirà a les 18,30h de Barcelona i té previst arribar a Cambrils a les 19,27h i a Tortosa, a les 20,05h.

Mobilització «Per uns serveis dignes, ni un tren menys»

La poca informació que es va coneixent sobre la posada en marxa del nou servei ferroviari aixeca força controvèrsia. De moment la Plataforma Trens dignes Ebre i Priorat ha convocat pel proper 19 de gener a les onze a l’Estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa una mobilització amb el lema «Per uns serveis dignes, ni un tren menys». La desaparició de l’Euromed que era utilitzat per molta gent de l'Ebre serà compensat per un servei Avant, amb només una freqüència entre Tortosa i Barcelona i molt més car, que aquesta plataforma juntament amb la de Trens dignes al Maestrat consideren insuficient. 
Les reivindicacions de Trens dignes al Maestrat i que són comuns a les de Trens Dignes Ebre és centren en recuperar la parada dels Euromeds i que es pugui fer tant per viatjar a Barcelona com València.

Comenta aquest article