Informació general

L'Ajuntament comunica als veïns del Molí de la Torre i Vilafortuny un augment immediat d'agents de la Guàrdia Civil

Per Judit Pinazo



Els punts verds i vermells del plànol marquen els habitatges que han patit robatoris o intents de robatoris al Molí de la Torre els darrers 15 mesos
Ahir al vespre representants de les associacions de veïns del Molí de la Torre i de Vilafortuny es van reunir a l'Ajuntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana –Jordi Savall- i l'alcalde -Robert Benaiges- per tal de traslladar-los el seu malestar a rel del rebrot dels robatoris i intents de robatori que ha patit el municipi en les últimes setmanes. Recordem que des del passat 5 de gener el barri del Molí de la Torre ha patit 3 robatoris en vehicles, 2 intents de robatori i 7 robatoris en habitatges i a Vilafortuny s'han produït un total de 5 robatoris.

Les dades han fet alertar al veïnat que no vol que l’allau de robatoris que van patir l’any passat es repeteixi, per això un dels principals objectius de la reunió era alertar al regidor de la situació d’inseguretat que viu el barri i per demanar-li noves mesures que ajudin a evitar els robatoris. Segons explica el president de l'Associació de Veïns del Molí de la Torre -Mariano Pérez- la reunió va ser força positiva i estan esperançats amb les noves mesures que es prendran al respecte.

Més agents de la Guàrdia Civil

Segons Pérez, l'alcalde els va explicar en la reunió d'ahir, que recentment s'havia posat en contacte amb la Subdelegació del Govern per alertar dels últims robatoris que havia patit el municipi i per reclamar un reforç d'agents de la Guàrdia Civil. Segons Mariano Pérez, el subdelegat del govern -Joan Maria Abelló- s'ha compromès en reforçar de manera immediata el nombre d'agents de la Guàrdia Civil. L'alcalde va demanar als veïns que no fessin públic el nombre d'agents que es destinaran en aquest reforç i que es dedicaran exclusivament a tasques de vigilància, però assegura Pérez, que "creiem que és un nombre acceptable i que seran suficients".

Una altra de les mesures que es duran a terme, segons Pérez, és augmentar el nombre de controls nocturns per part de la Policia Local de Cambrils, que duran els dies de Nadal es van paralitzar, ja que s'havien de destinar els agents a altres tasques.

Millorar la comunicació

Millorar la comunicació entre la Policia Local i la Guàrdia Civil, és un altre dels objectius que l'Ajuntament persegueix des de fa temps per tal d'estar al cas dels robatoris al municipi. Segons Pérez, l'alcalde els va transmetre que l'Ajuntament no estava al cas dels robatoris que s'havien produït des del passat 5 de gener, ja que les denúncies per robatori s'havien fet a la Guàrdia Civil i aquests no havien alertat a la Policia Local dels fets. Segons Pérez, l'Ajuntament va assabentar-se dels robatoris per les informacions publicades en alguns mitjans de comunicació, com és el cas de Revista Cambrils Diari Digital. De fet, segons explica Pérez, millorar la comunicació entre els cossos de seguretat és una promesa que el subdelegat del govern fa anys que promet "Joan Maria Abelló fa dos anys, que va prometre que la transmissió de dades entre els dos cossos seria fluïda però això fins ara no ha funcionat".

Sembla ser però que aquesta situació va millorant dia a dia. Segons Pérez, l'alcalde els va explicar que en els últims dies la Guàrdia Civil informa diàriament a la Policia Local de les denúncies i fets ocorreguts durant la jornada. La comunicació sembla que és efectiva i no fictícia com aquests dos últims anys, explicava Pérez.

La valoració general per part dels veïns de la trobada d'ahir és positiva i esperançadora, segons explica Pérez, i esperen que amb les mesures adoptades la inseguretat en el municipi disminueixi i que no es produeixin més robatoris. Així doncs, la possibilitat que havien apuntat els propis veïns, la setmana passada, de dur a terme algunes accions, com per exemple manifestar-se en contra de la inseguretat ciutadana, queden de moment aturades a l'espera de valorar els resultats de les mesures adoptades.




Comenta aquest article