Informació general

Es posa en marxa la campanya solidària de la Caravana Catalana d'Ajut Humanitari per al Poble Sahrauí

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: Ramon Canalda, Ramón García Mateos, Salvador Matas i Gemma Felip
Les àrees de Cooperació i Solidaritat i d'Educació i Ensenyament de l'Ajuntament de Cambrils, juntament amb Hammada - Associació d'Amics del Poble Sahrauí de Cambrils van presentar ahir al migdia, la campanya de la 13a Caravana Catalana d'Ajut Humanitari per al Poble Sahrauí. En la presentació hi van ser presents el regidor de Cooperació i Solidaritat -Salvador Matas- el regidor d'Ensenyament i Educació -Ramón García Mateos- i la presidenta i el secretari de Hammada Gemma Felip i Ramon Canalda.

Enguany, aquesta campanya que es farà a tot Catalunya, recollirà productes alimentaris de primera necessitat com sucre, oli i llenties. Un cop finalitzi la recollida d'aliments a tot Catalunya, la caravana solidària embarcarà a Barcelona entorn el mes de març i portarà el carregament fins a la ciutat d'Orà, des d'on rebrà el suport de la Mitja Lluna Roja Sahrauí que conduirà la caravana fins als campaments de Tindouf.
Tal com va explicar Salvador Matas, "actualment la situació dels campaments és molt difícil, ja que l'any passat hi va haver inundacions que van provocar un deteriorament molt important de les condicions de vida. Viuen una situació molt complicada des del punt de vista alimentari i nutricional molt preocupant. I sobretot hem de dir que es garanteix que el 100 per cent els productes que es recullin arribaran a bon fi, està garantida la transparència i la bona gestió d'aquesta caravana".
Per la seva banda, el regidor d'Ensenyament i Educació -Ramón García Mateos- va explicar que aquesta convocatòria es farà arribar a totes les escoles de Cambrils, "per garantir que arribar a gairebé totes les famílies. És molt important que a les escoles es fomenti i es discuteixi sobre aquests problemes que hi ha al món, "que no vivim en un món harmònic on no passa res, sinó que segueix havent molts forats negres realment terribles. Llocs on no hi ha cap tipus d'interès econòmic ni cap tipus d'atenció dels altres països més rics. Que se segueixen mantenint guerres des de fa dècades i situacions tant injustes com les que viu el poble sahrauí des de fa més de 30 anys".

Aliments de primera necessitat: Oli, sucre i llenties

Finalment, el secretari de Hammada - Associació d'Amics del Poble Sahrauí -Ramon Canalda- va comentar que des de Cambrils s'ha fet extensible aquesta campanya de recollida d'aliments a tot el Camp de Tarragona. L'associació ja compta amb una secció a Tarragona que des de fa setmanes recull material, s'ha exposat la propostes a diversos ajuntaments de la Costa Daurada com Salou i Vila-seca i també es compta amb associats a les Terres de l'Ebre i altres municipis que també estant col·laborant en la campanya.

Els aliments de primera necessitat que se sol·liciten són oli, sucre i llenties, i els punts de recollida d'aquests aliments estan situats a tots els centres d'Ensenyament de Cambrils, a Ràdio TV Cambrils -passatge de la Rambla de Jaume I-, el Centre Cultural i Ocupacional -carrer de Sant Plàcid-, al Centre Cívic Les Basses -al carrer de Sant Pere- i al Casal de la Gent Gran de Cambrils situat al passeig de La Salle. El termini per portar aquests productes finalitzarà el proper dia 20 de febrer.


Comenta aquest article