Joventut
L'Ateneu Juvenil acollirà, el proper dijous, la presentació del videoclip dels tallers de rap contra la islamofòbia
L’activitat impartida per Joel Prieto es va dur a terme amb l’alumnat de 3r i 4t dels instituts de Cambrils i de la Unitat d’Escolarització Compartida
El videoclip dels tallers de rap per prevenir la islamofòbia es presentarà el proper dijous, 30 de gener, a les 18 hores, a l’Ateneu Juvenil de Cambrils. El muntatge musical és el resultat de les 21 sessions que va impartir el raper Joel Prieto, del col·lectiu Versembrant, a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO de Cambrils. L’activitat es va portar a terme el curs 2018-2019 en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Cambrils. El taller de rap tenia com objectiu principal desenvolupar la reflexió i l’esperit per treballar els valors del respecte, la tolerància i l’esperit crític a través d’un àmbit artístic com és la creació musical. El tema central que es va tractar en aquests tallers és la prevenció de la islamofòbia i la xenofòbia principalment per la proximitat de l’atemptat del 2017 al municipi.
Els tallers es van realitzar als quatre instituts de Cambrils (institut Cambrils, institut Ramon Berenguer IV, institut La Mar de la Frau i el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer) i a la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC). Posteriorment, alumnes representats de cada institut van enregistrar la cançó a l’estudi de gravació de l’Ateneu Juvenil de Cambrils.
El videoclip inclou imatges dels tallers, de la gravació i de la festa de final de curs de 6è al Parc del Pinaret ballant la cançó. L’oportunitat de gravar aquest vídeo ha estat d’una transcendència exponencial, ja que el propi alumnat ha elaborat un material didàctic susceptible de ser difós i de poder treballar als instituts.
La presentació de dijous anirà a càrrec del regidor d’Ensenyament, Alejandro Garcia, el raper Joel Prieto i representants de l’alumnat. L’acte coincidirà amb el Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP), que commemora l’aniversari de la mort del líder nacional i espiritual de l’Índia, Mahatma Gandhi, mort a trets per un fanàtic hinduista el 30 de gener de 1948. Durant aquesta jornada, escoles, instituts i centres educatius d’arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la no violència i la pau.