Informació general

L'Avinguda de la Diputació passa a titularitat municipal

Per Judit Pinazo



Aspecte d'un tram de l'avinguda de la Diputació, ahir al migdia
El passat divendres 26 de gener es va aprovar en el ple de la Diputació de Tarragona la proposta de cessió de la carretera TV-3147, entre Cambrils i Salou, a l'Ajuntament de Cambrils. Amb aquest últim tràmit la via, coneguda com la carretera de la costa, ja és competència exclusiva de l'Ajuntament de Cambrils en el tram que discorre pel terme municipal cambrilenc. Recordem que el procés de traspàs es va iniciar ara fa dos anys, tal i com explicava l'alcalde -Robert Benaiges- en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, a proposta de la Diputació de Tarragona "ja que l'avinguda de la Diputació, més que una carretera s'havia convertit en un carrer d'unió entre dos municipis". L'Ajuntament, però va demanar a la Diputació que abans de fer la cessió es fessin una sèrie de millores de la carretera. Les obres van finalitzar el passat mes de juliol i des d'aleshores només quedava pendent fer-ne la cessió. 

Les millores

Les obres de millora de l'avinguda de la Diputació, van començar el mes de març de l'any passat i es van dividir en dues fases. Han suposat una inversió total de prop de 290.000 euros i han servit principalment per regular el trànsit i la velocitat dels vehicles i alhora millorar la seguretat dels vianants.

Concretament les obres han consistit en la instal·lació de semàfors a tres interseccions de la carretera; s'han equipat els passos de vianants amb díodes LED controlats per radar, amb equips de senyalització i detecció que funcionen a través de l'energia solar d'un panell instal·lat en el mateix suport del senyal. També s'ha controlat el trànsit de vehicles a diferents punts de la via com la semaforització de la rotonda del Club Nàutic de Cambrils; l'adequació de passos de vianants elevats als carrers del Regueral i de Mont-roig del Camp; la semaforització a la cruïlla entre l'avinguda de la Diputació i el camí del Corralet i amb la cruïlla del camí del Mas de Clariana, i diferents passos de vianants amb díodes LED a la cruïlla entre l'avinguda de la Diputació i el camí del Mas d'en Gran i a l'alçada de l'hotel Augustus.

Comenta aquest article