Informació general

S'aprova el conveni de l'execució urbanística de la plaça del Pòsit

Per Judit Pinazo



Imatge de la plaça del Pòsit el passat juny del 2005, just després de l'enderroc del Mercat Municipal del Pòsit
De tots els punts que van passar pel ple municipal del mes de gener, celebrat ahir al vespre, destaca el de l'aprovació del conveni entre Ajuntament i la Confraria de Pescadors relatiu al futur de la plaça del Pòsit.

Tot i que ahir es va formalitzar l'acord, recordem que el passat mes de desembre la Confraria de Pescadors va donar a conèixer la voluntat de construir a la plaça del Pòsit  un edifici, un pàrquing subterrani públic i una plaça. El conveni que es va aprovar ahir determina la relació entre Ajuntament i Confraria de Pescadors, en aquells espais que compartiran, com és el cas dels carrers i la plaça. La Confraria s'encarregarà d'elaborar el projecte global, és a dir pàrquing, edifici i projecte d'urbanització de la plaça. Un cop enllestit, l'Ajuntament el supervisarà i un cop construït el pàrquing l'Ajuntament es farà càrrec de la urbanització de la plaça.

Segons Benaiges la solució per la que ha optat la Confraria, tot i que la respecten d'una manera escrupolosa, no és la solució que hagués triat el consistori "no es fa el que ha volgut el govern municipal, es fa el que ha volgut la Confraria". Segons Benaiges, l'Ajuntament ha respectat la decisió de la Confraria, perquè aquesta no xoca amb els interessos generals de la població.

Posar fil a l'agulla

Benaiges va destacar ahir en la roda de premsa prèvia al ple, que l'Ajuntament no vol que aquest projecte, quedi paralitzat en el temps de manera indefinida, per aquest motiu una de les clàusules del conveni contempla el marge de temps per a dur a terme el projecte que està entre els tres i els quatre anys "la plaça no es pot quedar durant anys tal i com està ara, per això si d'aquí tres o quatre anys no s'ha avançat, buscarem, amb el suport de la Confraria de Pescadors una nova solució per la plaça, perquè és un espai emblemàtic del municipi i no pot ser eternament una zona blava d'aparcament".

Benaiges va recordar que a l'edifici que construirà la Confraria se li hauran de donar els usos que es contemplen en la normativa del Pla General, és a dir els habituals en la zona, excepte els de residència. Un cop determinat l'ús de l'edifici, l'Ajuntament buscarà fórmules d'entesa per tal de poder utilitzar alguns dels espais de l'edifici.

Posada en marxa del nou Mercat Municipal

Benaiges va explicar que en el proper ple s'aprovaran els acord i convenis necessaris per tal que en un període de dos o tres mesos el Mercat Municipal de la platja ja estigui en marxa. Recordem que el passat mes de desembre l'Ajuntament va anunciar l'alternativa al mercat municipal que estava instal·lat als baixos de l'antic edifici del Pòsit. per ubicar-lo al local del carrer de Balears, a l'Eixample Platja, on fins fa poc hi havia el supermercat Mercadona.
 
Benaiges va recordar ahir que la Confraria es va comprometre a oferir als antics paradistes la possibilitat d'instal·lar-se en el nou mercat, però "sempre amb les condicions que marca un mercat municipal públic, que són molt diferents a les d'un mercat privat".

Comenta aquest article