Informació general

S'aprova l'estructura organitzativa del projecte d'intervenció integral del Barri Antic

Per Judit Pinazo



L'Oficina del Pla de Barris s'ubicarà a la planta baixa dels Jutjats de Pau, antic edifici de l'Ajuntament a la plaça d'Espanya
En el ple d'ahir, el primer ple ordinari de l'any 2007, es va aprovar l'estructura organitzativa per al desenvolupament del Pla de Barris del Nucli Antic. El regidor de Participació Ciutadana va explicar ahir al matí en la roda de premsa prèvia al Ple els principals objectius de l'estructura organitzativa del Pla.

Segons Matas des del juny del 2006, quan la Generalitat va atorgar la subvenció de la llei de barris al municipi, l'Ajuntament es va posar a treballar i a realitzar actuacions incloses dins de la subvenció de la llei de barris "nosaltres a diferència d'altres municipis des del primer moment hem tingut en marxa el pla". Tot i això encara hi ha moltes seccions que  s'han de desenvolupar de manera total. La rehabilitació del nucli antic contempla un total de 50 actuacions i durant els últims mesos s'ha estat treballant en dissenyar  com havia de ser l'estructura organitzativa per tal de poder tirar endavant totes les accions previstes.

Per tal de fer-ho l'Ajuntament vol que en la remodelació del barri la ciutadania hi tingui un paper clau i per això en l'estructura organitzativa hi té un paper tant important. La creació i funcionament d'òrgans de participació i gestió municipal s'han estructurat en quatre nivells: de coordinació, de resolució i avaluació, de participació i el de gestió.

L'estructura organitzativa

El nivell de coordinació estarà integrat pel Comitè de Coordinació del Pla de Barris, que impulsarà el Pla de Barris durant els propers quatre anys. L'integraran, l'alcalde -Robert Benaiges-, el regidor d'Urbanisme -Joan Recasens-, el regidor d'Obres Públiques -Joan Mas- i el regidor de Participació Ciutadana -Salvador Matas-, a banda d'altres càrrecs tècnics de l'Ajuntament. També formarà part del nivell de coordinació, la Taula pel Nucli Antic, integrada per totes les àrees de l'Ajuntament, ja que totes elles estan d'una manera o altra implicades en la Llei de Barris.

Dins del nivell d'avaluació s'ha creat la Comissió informativa de participació ciutadana, que elaborarà els dictàmens pel Ple i on hi participaran també els grups de l'oposició. Segons Matas amb la participació de tots els grups polítics es vol aconseguir la transparència informativa. Per altra banda dins d'aquest mateix nivell s'ha creat el Comitè d'avaluació i seguiment que estarà integrat per persones del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, membres de l'Ajuntament i representants de les associacions del nucli antic. Segons Matas es reuniran cada sis mesos per tal d'avaluar la feina feta i fer-ne el seguiment adequat.

Dins del nivell de participació, tal i com ja es coneixia, s'ha creat el Consell de Barri del Nucli Antic, que el passat mes de desembre es va constituir formalment. L'objectiu principal del Consell és dinamitzar la participació ciutadana i configurar un espai d'interlocució amb els ciutadans. Cal destacar que el Consell serà la seu del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli. El Consell l'integren el regidor de Participació Ciutadana -Salvador Matas-, el regidor de barri -Joan Mas- i diferents membres de les associacions del barri.

Finalment el nivell de gestió, contempla la creació de l'Oficina del Pla de Barris, que s'ubicarà a la planta baixa dels Jutjats de Pau -a l'antic edifici de l'Ajuntament a la plaça d'Espanya- i serà l'òrgan de gestió del projecte.

Comenta aquest article