Cultura

La Biblioteca Municipal va rebre ahir a la tarda la visita de l'escriptor Emili Teixidor

Per Berta Ruiz



Emili Teixidor, juntament amb la regidora de Cultura -Neli Queral- ahir a la Biblioteca Municipal
Ahir a la tarda, la Biblioteca Municipal va rebre la visita de l'escriptor Emili Teixidor -autor de l'obra Laura Sants (2006)- que va engegar una interessant tertúlia sobre la lectura davant d'una sala expectant, que va aplegar a un nombrós públic adult, però també a un nombrós públic jove. A l'acte hi va ser present la regidora de Cultura de l'Ajuntament - Neli Queral- que va destacar la importància "de comptar amb un dels escriptors més coneguts de la literatura contemporània catalana juvenil i per adults".

A més, tal com va destacar Neli Queral, enguany la Biblioteca Municipal compleix deu anys i durant tot l'any es faran nombroses activitats per celebrar-ho. Emili Teixidor va reflexionar sobre la lectura, la disciplina de la lectura i la indústria de la informació, "com la única indústria en expansió, ja que una tercera part de la nostra vida està dedicada a la informació. La societat del futur és la societat del coneixement, i per tant, la lectura és imprescindible". Segons va comentar l'escriptor català, "per viure necessitem les paraules, perquè som animals de paraules. I el lector ha de saber donar un salt qualitatiu, i no ser un simple processador de dades".

Emili Teixidor a més, va donar alguns consells per llegir, i va catalogar tres tipus de lectures: les de primer nivell les va definir com "lectures estúpides que ensopeixen a la gent"; allò que tothom llegeix o allò que no aporta res. En el segon tipus de lectures hi ha "els llibres que estan ben escrits i que són honestos" -aquells que llegeix la majoria del públic- i finalment, "els llibres que requereixen algun esforç" per llegir-los, per entendre'ls i perquè posen en qüestió o poden moure algunes de les nostres creences o pensaments més ferms.

Durant la xerrada, el públic assistent també va poder preguntar-li a Emili Teixidor sobre la seva darrera obra Laura Sants (2006). Una obra, en la què l'autor investiga el nexe d'unió entre la corrupció del poder i l'amor, a través de la figura de la dona adúltera -com podrien ser els personatges de Madame Bovary, Ana Karenina o La Regenta-. En aquest cas, Emili Teixidor escull la novel·la de Laura a la ciutat dels sants de l'autor Miquel Llor, on hi troba el personatge d'una jove casada amb un agricultor ric però inculte i groller, que troba el seu amor platònic en un advocat, i que exposa clarament les debilitats de la societat, i l'evolució de les dones durant els darrers 70 anys.

Comenta aquest article