Informació general

Els retocs finals de les obres de la plaça de la Concòrdia preocupen als comerciants de la zona

Per Judit Pinazo



L'asfalt d'aquest pas de vianants està situat a la mateixa alçada que la vorera i els comerciants creuen que quan plogui s'inundarà
En les properes setmanes està previst que finalitzin les obres d'urbanització de la plaça de la Concòrdia, que recordem es van iniciar passat l'estiu, després de diversos endarreriments de la data d'inici de les obres. L'últim termini que s'havia establert per finalitzar les obres era el 31 de gener, però fa poc dies l'alcalde -Robert Benaiges- va afirmar que finalment està previst que acabin a mitjans del mes de febrer.

La urbanització de la plaça de la Concòrdia, que ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs, ha estat envoltada de polèmica. Els successius retards han acabat amb la paciència dels comerciants de la zona que durant els últims mesos han denunciat en vàries ocasions la situació, ja que n'han estat els principals afectats.

Tot i que sembla que la plaça està a punt de quedar enllestida hi ha veïns que creuen que alguns dels últims retocs a la plaça no s'estan fent correctament i que en un futur podrien portar problemes tant als veïns, als vianant o com als propis comerciants de la zona. És el cas de Ramon Llobet, propietari d'una gestoria situada a la plaça de la Concòrdia, que explicava ahir en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que la preocupació existent actualment entre els comerciants és que les coses no quedin bé, després de tant de temps de patir les conseqüències dels retards.

Petits desperfectes

Un dels principals desperfectes que es poden apreciar a simple vista, segons Llobet, són els mals acabats d'algunes voreres. És el cas de la vorera situada a la cantonada del carrer de Sant Pere amb el carrer de Cristòfor Colom, just davant d'un supermercat, on l'asfalt està més alt que la vorera i a més fa baixada "el dia que plogui l'aigua es canalitzarà i tirarà cap avall just pel damunt de la vorera", explicava Llobet.

El mateix passarà, segons Llobet els dies de pluja al carrer Josep M. Folch i Torres, situat just davant del seu negoci, on hi ha un pas de vianant que està situat al mateix nivell que la vorera i amb una lleugera pendent cap als comerços "l'aigua de la pluja a més d'anar cap al carrer anirà cap als comerços".

Els nombrosos pedaços d'asfalt que s'aprecien en els carrers que envolten la plaça o els mals acabats que s'aprecien en algunes rajoles, són altres dels desperfectes que han apreciat els comerciants de la zona.

Plaça incomunicada

Un altre dels problemes amb el que es troben els comerciants de la zona és la dificultat d'accés a la plaça. Explicava Llobet que aquesta última setmana els vehicles que sortien del pàrquing soterrat, hi havia moments que es trobaven sense cap sortida possible de la plaça. Llobet explicava que en alguna ocasió, els últims dies, ell mateix s'ha trobat amb totes les sortides de la plaça tancades "el pont de la via que dóna accés al vial del Cavet, tallat, el carrer de Balears tallat, el carrer de Sant Pere, tallat". L'única opció viable que queda és baixar del cotxe i treure les tanques protectores per passar o fer marxa enrere dins del mateix pàrquing i sortir, en contra direcció, és clar, per l'entrada del pàrquing que es troba al carrer de Sant Pere, explicava Llobet. Els comerciants de la zona creuen, segons Llobet, què això demostra la falta d'organització que hi ha entre els encarregats de realitzar l'obra.

Goteres al pàrquing

Un altre dels problemes que han provocat les obres han estat les goteres existents al pàrquing soterrat. Segons Llobet hi ha moltes places on no es pot aparcar perquè hi cau aigua. Sembla ser que les goteres podrien estar provocades per l'excés de pes que en moments determinats hi ha hagut damunt la plaça, com per exemple amb el pas de camions plens de formigó.

Comenta aquest article