Informació general

Passat l'estiu s'iniciaran les obres de remodelació del passeig de Ponent

Per Judit Pinazo



Les obres de remodelació del passeig de Ponent s'iniciaran passat l'estiu
Ahir l'alcalde -Robert Benaiges- acompanyat dels regidors Salvador Matas, Joan Mas i Joan Recasens van reunir-se amb tècnics de la Direcció de Costes de l'Estat al Ministeri de Medi Ambient a Madrid per parlar de les obres de remodelació del passeig de Ponent. Tal i com va explicar Benaiges en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, ahir mateix es van obrir les pliques "i ens van informar que hi han hagut més de 30 empreses que s'hi han presentat i que s'han interessat en dur a terme la remodelació". Ara es farà la revisió de la documentació administrativa i després es farà la valoració tècnica i probablement d'aquí a dos mesos ja estarà l'adjudicació feta, explicava Benaiges. Segons Benaiges les obres està previst que comencin passat l'estiu.

Recordem que el tram de passeig que contempla el projecte és el que queda delimitat al nord-est amb el port de Cambrils i al sud-oest amb la riera de Riudecanyes, al límit del terme municipal de Mont-roig del Camp.

El passeig tindrà una longitud d'uns 2.500 metres i una amplada variable entre els 10 i els 11,60 metres. Durant tot el recorregut hi haurà un passeig per a vianants de quatre metres d'amplada i un carril bici de 2,50 metres. També s'intercalaran zones verdes, voreres, tarimes de fusta i accessos a les platges. Cal destacar que serà un passeig accessible amb els accessos adaptats per a aquelles persones que tenen mobilitat reduïda. D'altra banda, també està previst que entre el carril bici i el passeig de vianants hi hagi un marge d'un metre d'amplada amb plantació. El projecte contempla l'adequació de grans zones verdes amb vegetació autòctona i resistent al clima –que s'utilitzaran com a zones d'esbarjo o parc urbà– i també la xarxa de sanejament, enllumenat, aigua potable, rec i desguassos.

Comenta aquest article