Informació general

L'Ajuntament fa els primers passos de cara a la reconversió del tram de l'N-340 que quedarà desafectat

Per Judit Pinazo



Aspecte del tram urbà de la carretera N-340 al seu pas per Cambrils
Aprofitant l'estada a Madrid en motiu de la celebració de la Fira Internacional de Turisme de Madrid, l'alcalde -Robert Benaiges- i els regidors Salvador Matas, Joan Mas i Joan Recasens van visitar el Ministeri de Foment per parlar de les obres de la variant de l'N-340. En la trobada amb tècnics de la Direcció General d'Infraestructures i Planificació, van presentar l'avantprojecte del tram de l'N-340 que quedarà desafectat un cop es posi en funcionament la variant. Segons Benaiges al Ministeri han pres nota del tema i derivaran aquesta qüestió cap a la delegació de carreteres de l'Estat a Catalunya, que serà qui s'encarregarà a partir d'ara del projecte. Segons Benaiges "la reunió ha estat molt positiva perquè ha estat el primer contacte i el projecte els ha semblat molt bé".

Recordem que l'avantprojecte contempla la construcció d'una rambla entre la cruïlla de la carretera de Montbrió i la riera d'Alforja que disposaria d'un pàrquing subterrani amb capacitat, al menys, per a 400 vehicles. La transformació d'aquesta zona passa per l'enderroc de l'actual pont de l'N-340.

Segons Benaiges el que encara està pendent és que el Ministeri  determini quina quantitat paga a l'Ajuntament de Cambrils i al de Vinyols per cada quilòmetre desafectat. Recordem que aquesta desafectació significarà la recuperació de 4,5 quilòmetres al terme municipal cambrilenc i 1,5 quilòmetres  del terme municipal de Vinyols i els Arcs.

Comenta aquest article