Informació general

Es presenta al Ministeri de Medi Ambient el projecte de remodelació del tram final de la riera de Riudecanyes

Per Judit Pinazo, Berta Ruiz



Aspecte que ofereix actualment el tram final de la riera de Riudecanyes
En el ple ordinari del passat mes de novembre es va aprovar el projecte de protecció i restauració ambiental de la riera de Riudecanyes, en el tram comprès entre el pont de la via fèrria i la desembocadura al mar.

El passat dijous l'alcalde -Robert Benaiges- acompanyat dels regidors Joan Mas, Joan Recasens i Salvador Matas, van reunir-se amb tècnics de la Direcció de Costes de l'Estat al Ministeri de Medi Ambient a Madrid, per presentar el projecte definitiu de la remodelació i arranjament de la riera de Riudecanyes. Segons Benaiges els tècnics els van comentar que el procés administratiu és llarg, per això calculen que  les obres no podran començar fins a finals d'any.

En la trobada els representants municipals també van plantejar la voluntat de construir una passarel·la al final de la desembocadura de la riera de Riudecanyes per unir Cambrils i Mont-roig. Segons Benaiges la proposta els va semblar molt interessant. 

Recordem  el projecte, contempla una franja de 700 metres, entre el pont de la via fèrria i la desembocadura al mar. Per una banda, es realitzaran obres "dures" per a l'arranjament del desguàs de l'aigua a l'alçada de la via del tren, ja que es troba en mal estat, amb blocs de ciment i grans desnivells. L'altra actuació consistirà en la construcció d'una escullera d'uns 100 metres, a l'alçada del tram de major erosió -proper al carrer de la Rosa dels Vents-. A banda d'això, es conservarà i es protegirà la llacuna natural de la desembocadura, -inclosa en el catàleg de zona humides de Catalunya-.

També es faran tasques de desbrossament i neteja d'abocaments i, també, es replantarà una part amb espècies autòctones de la zona. Amb aquesta actuació s'ha previst construir un carril bici i un passeig de vianants. El pressupost de l'obra és de 1.438.000 euros.

Comenta aquest article