S'inicien les obres d'urbanització de la zona de la Bòbila
La fumera de la bòbila del Rigual i la fumera de la bòbila del Vidiella es conservaran |
El projecte d'urbanització d'aquesta zona preveu la construcció de 346 habitatges plurifamiliars de planta baixa i dues plantes, i la construcció de 8 habitatges unifamiliars. La tipologia d'habitatges que s'hi construiran, segons el regidor d'Urbanisme Joan Recasens en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, és molt semblant als que hi ha al sector 1 del municipi, a la zona del darrere del Parc del Pinaret, "edificis de com a màxim dues plantes amb jardí darrere".
Segons Recasens, ara han començat les obres d'urbanització i es calcula que d'aquí a un any i mig ja es puguin començar a donar llicències.
Un nou CEIP
En aquesta zona, segons Recasens, es vol ubicar, un cop finalitzada la urbanització, un nou centre de primària, ja que en aquesta zona hi ha un dèficit d'equipaments escolars. La Generalitat, segons Recasens, ja hi ha donat el vistiplau, però l'Ajuntament encara ha de presentar el projecte. El Departament d'Ensenyament de la Generalitat demana un mínim de 8.000 metres quadrats per construir un centre educatiu. L'Ajuntament disposa a la zona de la Bòbila de 7.000 metres quadrats, però Recasens creu que no hi haurà cap problema, ja que "hi ha escoles dins de centres urbans d'altres poblacions que amb 5.000 metres quadrats han pogut construir un centre". Segons Recasens, en les properes setmanes es reunirà la junta de compensació per tal de veure quin és la seva planificació de construcció i intentar que accelerin al màxim els treballs i poder lligar tan aviat com sigui possible la qüestió del centre de primària.
Conservació de les fumeres i d'un forn
A la zona de la Bòbila encara avui en dia queden restes del que va ser una zona preindustrial, que va comptar amb un bon nombre de bòbiles, algunes d'elles actives fins a mitjans del segle XX. Actualment només queden dues fumeres, la fumera de la bòbila del Rigual i la fumera de la bòbila del Vidiella, activa fins a inicis dels anys 80, i el forn de ceràmica del Ferrer. Aquests tres elements es rehabilitaran i quedaran preservats dins d'una zona verda.
Segons Recasens, quan es va redactar el Pla General ja es va apuntar la possibilitat de conservar i protegir alguns dels elements existents que van formar part del paisatge preindustrial cambrilenc. Per aquest motiu quan es va aprovar el projecte d'urbanització de la zona de la Bòbila es va fer saber a les Regidories de Cultura, Obres Públiques i al Museu d'Història de Cambrils que s'havien fet uns canvis en l'ordenació del sector per tal de preservar les fumeres i el forn.